Pula: Burlović i Čabrunić snimali spot za Jovanottija

Kristijan Burlović i Lena Čabrunić na pulskoj tržnici snimaju svoje viđenje spota Jovanottija (Goran Šebelić/CROPIX)
Kristijan Burlović i Lena Čabrunić na pulskoj tržnici snimaju svoje viđenje spota Jovanottija (Goran Šebelić/CROPIX)

U utorak su na pulskoj tržnici redatelj Kristijan Burlović i njegova prijateljica Lena Čabrunić snimali spot koji će poslati na natječaj koji je objavio poznati talijanski pjevač Lorenzo Cherubini, poznatiji kao Jovanotti.

On je, naime, pozvao fanove da naprave svoje viđenje pjesme "Terra degli uomini" koji se nalazi na kompilacijskom albumu "Backup", dvostrukom i četverostrukom CD-u s najboljim Jovanottijevim pjesmama snimljenim od 1987. do 2012. Na YouTubeu se već mogu naći neki "ulični spotovi" koje su fanovi napravili za ovu pjesmu koja je jedina do sada neobjavljena a našla se na kompilaciji. Pjesma je izvorno snimljena za album "Safari" na kojem se na koncu nije našla, a nadahnuta je jednom od knjiga Antoinea de Saint-Exupéryja, autora "Malog princa".

"Ispričajte život! Život, umor, radost, normalnost, strast, bol, ljubav, vaš svijet, vašu ideju, san, želju. U Zemlji ljudi, gdje svira glazba", poručuje Jovanotti na svojim stranicama gdje se objašnjava da pjesma neće imati jedan službeni spot nego će spotovi biti sakupljeni i objavljeni na Jovanottijevoj YouTube stranici.

Burlović i Čabrunić su snimanje počeli jučer te su snimali na više mjesta u gradu, a Burlović se nada da su i završili. Ukoliko bude neki kadar nedostajao, snimit će ga naknadno, a odmah kreću u montažu s kojom će se pozabaviti Ivan Štifanić te očekuju da će ga zgotoviti do kraja tjedna. U spotu Lena Čabrunić ima "glavnu ulogu" dok se kao statisti pojavljuju i prijatelji, cure i dečki.

- Veliki smo fanovi Jovanottija, kaže Burlović koji će spot realizirati uz pomoć ekipe iz Medvid produkcije u kojoj radi, no o spotu ne želi reći puno osim da je to priča o životu ljudi. Burlović je iskusan redatelj koji je režirao i više nego uspješne spotove slavnog pulsko-dubrovačkog dvojca 2Cellos, počevši od "Smooth criminala" koji je na YouTubeu izazvao pravu senzaciju. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter