Pula: Buka iz kafića muči stanare Japodske

Kafić 'San Marco' u prizemlju zgrade u Japodskoj ulici (S. R. S.)
Kafić 'San Marco' u prizemlju zgrade u Japodskoj ulici (S. R. S.)

"Otkako smo se prije dvije godine doselili u Japodsku 1a, ne možemo normalno živjeti. Naime, problem je buka, posebno u večernjim satima, jer dopire iz kafića koji je u prizemlju zgrade, točno ispod našeg stana", riječi su kojima nam se obratila čitateljica iz Pule Zora Ćurić. Radi se o kafiću "San Marco" čiji je vlasnik Petar Lovrić, veli nadalje čitateljica.

"Preko dana nije toliko strašno, no nakon 22 sata, pa sve do jedan u noći, tu se glasno pjeva, viče i pušta muzika. Moja jedanaestogodišnja kći ne može spavati. Zovem policiju, pa kad dođu, deset minuta se stiša, i onda ponovno sve isto. Tijekom noći znam zvati policiju i po tri puta. Voljela bih da jednu večer policajci provedu u mom stanu i sami se uvjere koliko je zapravo buka jaka. Kontaktirala sam predstavnika stanara, no on veli da se tu ne može ništa napraviti. Očajna sam, stvarno ne znam što poduzeti", kaže Ćurić i dodaje da kada ne buči preglasna glazba, onda je to ventilacija klima-uređaja. Obratila se, kaže, i sanitarnoj inspekciji, a da je pravi odmor bio u siječnju kada kafić nije radio.

Kontaktirali smo i vlasnika kafića Petra Lovrića koji tvrdi da o rečenim intervencijama ne postoji niti jedan policijski zapisnik.

- Mislim da to gospođa radi iz nekog hira. Nikad nije utvrđeno niti jedno prekršajno djelo. Sve je limitirano, baždareno na decibelima, tako da nismo ni u kakvom prekršaju. U kafiću ljudi sjede i pričaju. Upravo smo podnijeli prijavu protiv nepoznatog počinitelja, jer zapravo nas ta gospođa ometa u obavljanju djelatnosti. Inače, osim zvanja policije, osobno je gospođa došla samo jednom i rekla da joj smeta buka klima-uređaja, na što je naša djelatnica rekla kako se i mi moramo nečim grijati. Radimo do 24 sata i smatram da nismo nikada narušavali njezin red i mir, jer zapravo ona narušava naš time što šalje policiju, zaključio je naš razgovor Lovrić. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter