Pula: Brodari predlažu urbano uređenje cijele rive

Turisti se do brodica provlače između automobila (D. ŠTIFANIĆ)
Turisti se do brodica provlače između automobila (D. ŠTIFANIĆ)

Pulski brodari na rivi, njih osam, još su krajem svibnja, kada je postalo jasno da se vraća dvosmjeran promet na rivu i novi režim parkiranja, uputili Gradu Puli, odnosno gradonačelniku Borisu Miletiću i pročelniku gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damiru Prhatu prijedlog za drugačijim uređenjem rive.

Ne prometa duž rive, već obale, odnosno šetnice. Vlasnici brodova Ulika, Emilio, Fliper, Arieta i Krešimir te Martinabella, Melisa i Domagoj u svojem su prijedlogu naveli da bi mali zahvati na rivi donijeli puno ljepšu sliku turističke Pule.

U prijedlogu se tako navodi da bi na "šetnici" rive trebalo postaviti par vaza sa cvijećem, odnosno žardinjera, koju klupicu, kantu za smeće, a idealno bi bilo i osvjetljenje. Naime, brodari smatraju da je Grad lijepo uredio park ispod Arene, potom Titov park kojim se spušta na rivu, pa čak i prometnicu, no šetnica je i dalje rak rana rive.

- Predložili smo male zahvate kako bi se turistička slika Pule poboljšala, za sve građane i goste koji dolaze. Predloženo uistinu ne bi zahtijevalo puno izdvajanja a riva bi se učinila atraktivnijom, kažu brodari.

Naravno, nezadovoljni su novim rješenjem parkinga, ali i zabrane parkinga na rivi. Dok se jedni nalaze u pješačkoj zoni gdje turisti ne mogu ostaviti automobile dok su na izletu brodicom, drugi se nalaze na dijelu nasuprot Titovom parku gdje je parkiranje dozvoljeno pa ne mogu obavljati ukrcaj/iskrcaj putnika. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter