Pula: Britanski DJ David A. Bird ostaje u pritvoru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijski sud u Puli odbio je žalbu na pritvor 27-godišnjemu britanskom DJ-u Davidu Andrewu Birdu koji je 13. rujna uhićen u Rovinju za vrijeme održavanja Unknown festivala i već četiri mjeseca u pulskom pritvoru čeka suđenje u Bujama, gdje je optužen za kazneno djelo preprodaje droge.

Županijski sud njegovu je žalbu odbio na raspravi održanoj 10. siječnja, a odluka mu je dostavljena jučer.

Pazinsko Općinsko državno odvjetništvo tereti Birda da je 13. rujna oko 23 sata u turističkome naselju Amarinu u Rovinju radi prodaje posjedovao više PVC vrećica s 22 tablete droge MDMA, težine 5,45 grama, i četiri PVC vrećice s 3,13 grama ketamina.

U kući u Krmedu, koju je unajmio s prijateljima, policija je dan poslije pronašla više paketića s 26,13 grama kokaina, više vrećica s 20,13 grama ketamina te više paketića s 4,65 grama mefedrona.

Pazinsko državno odvjetništvo sumnjiči Birda da je drogu posjedovao radi prodaje, a ne za vlastite potrebe i potrebe prijatelja, kako se on branio, budući da su u kući u Krmedu pronađene i dvije digitalne vage s tragovima droge te 1400 praznih vrećica i 52.230 kuna za koje se sumnja da potječu od prodaje droge.

Državno odvjetništvo traži da se David Andrew Bird osudi na dvije godine zatvora te da mu se, osim nedopuštenih tvari i vaga, oduzme imovinska korist ostvarena kaznenim djelom - 52.230 kuna, 310 funta i 85 eura.

Optužnica protiv Birda na Općinskom sudu u Bujama bila je podignuta u roku od mjesec dana nakon uhićenja

Britanski DJ u pritvoru je četiri mjeseca jer nije mogao platiti jamčevinu koju mu je sud odredio. Najprije mu je određena jamčevina od 300 tisuća kuna, ili 33.500 funta, koja mu je odlukom sutkinje iz Buja Slavice Tomac–Ćirić smanjena na 100 tisuća kuna, ili 11 tisuća funta.

Sutkinja u Bujama odredila je da će suđenje početi 11. prosinca 2013., no to je ročište odgođeno jer je pulski Županijski sud  tek 24. prosinca odlučivao o žalbi na pritvor i ponovno je odbio te mu produljio pritvor na još dva mjeseca zbog opasnosti od bijega.

Britanski DJ žalio se i na tu odluku 2. siječnja ove godine. Županijski sud ponovno mu je odbio žalbu na raspravi održanoj 10. siječnja, a odluka mu je dostavljena 13. siječnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter