Pula: Bricostore se zatvara, radnici strepe za posao


- Dok nekome ne smrkne, drugom ne svane, rekli bi neki da su vidjeli današnje gužve na blagajnama Bricostorea i brojne Puljane koji su iskoristili zadnje radne dane ovog centra da bi kupili još koju sitnicu po cijenama sniženim do čak 70 posto. Velimo sitnicu, jer je velika većina stvari već rasprodana, s obzirom na to da su sniženje do 70 posto krenula još prošloga tjedna.

Pa ipak, i dalje se može pronaći nešto na odjelu željezarije, stolarije, podnih obloga. Špine i miješalice snižene su tako 50 posto, koliko i unutarnja rasvjeta, nešto božićnog asortimana, metraža, slike, tapete sniženi su 70 posto, dok je odjel boja i lakova u potpunosti ispražnjen, a kvake koje su koštale 300 - 400 kuna prodaju se za 20 kuna.

Službenih potvrda što će biti s ovim centrom i njegovim djelatnicima nemamo. Iz Uprave su nam polovicom svibnja rekli da se vode razgovori s potencijalnim investitorima, no koji je ishod pregovora, ne znamo. U javnosti se spekulira o tome da bi Bricostore trebao preuzeti Bauhaus (isto tako navodno ti su pregovori propali) zatim BauMax, a danas smo čuli da je za prostor zainteresiran trgovački lanac Interspar.

Iako smo upite poslali i na adresu Bauhausa i BauMaxa, odgovore hoće li se oni useliti u ovaj prostor nismo dobili. Informacija koja se pojavila, da su za samu zgradu zainteresirani pulski vatrogasci, ispostavila se netočnom jer su nam u Gradu to opovrgnuli.

Nažalost, koja im je sudbina ne zna ni 65 radnika pulskog Bricostorea. Kako su nam rekli, nitko im ne govori ništa pa se sve više javlja bojazan da će završiti na Zavodu za zapošljavanje.

- Znamo samo da radimo do kraja mjeseca i onda se Brico zatvara, što će biti s nama, ne znamo, nitko nam ne govori ništa, u strahu smo, čujemo svašta, najviše od samih kupaca koji dolaze i pričaju nam razne teorije koje su čuli. Rečeno nam je da u srijedu dolaze iz Uprave iz Zagreba. Što će nam priopćiti, pitamo se i mi, još se uvijek nadamo da će nas sve netko preuzeti i da ćemo zadržati posao, rekla nam je jedna djelatnica.

Što je, pak, s pulskim Bitechnique centrom, nakon što je ova riječka tvrtka s dvadesettrogodišnjom tradicijom zatvorila svoj prodajni salon u riječkom Zapadnom trgovačkom centru (ZTC-u), pokušali smo doznati i mi danas. Voditelj pulskog prodajnog centra, nije bio zainteresiran za razgovor tvrdeći da nije istina da se zatvaraju te da su "živi i zdravi". Na naš upit zašto im je dućan prazan i kada očekuju pošiljke robe rekao je da nema komentara.

- Istina je, prostor u ZTC-u zatvaramo. Sve drugo ostaje kao i dosad. Dosad smo mogli bez ZTC-a pa ćemo i odsad, kazao je nedavno za Novi List vlasnik Bitechniquea Miro Božović. Sve ostalo odbio je komentirati kao, primjerice, navode radnika da već tri mjeseca rade bez plaće te da su pred zatvaranjem i ostali centri.

- Ne želim ništa izjavljivati ni komentirati, niti se slom jednog 23-godišnjeg poduzeća može ispisati na jednoj stranici, rekao je Božović.

Ono što se zna za Bitechnique jest to da mu je račun u blokadi zbog duga od 10 milijuna kuna, a navodno je većina duga otplaćena i sada se čeka kredit za isplatiti najvećeg vjerovnika. (B. PETROVIĆ, snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter