Pula: Božićna fritaja od 2.013 jaja

Velika božićna fritaja na Portarati razveselila je Puljane (A. KANCELAR)
Velika božićna fritaja na Portarati razveselila je Puljane (A. KANCELAR)

Kao božićni dar Puljanima, a u sklopu gastroprograma "Prosinac u gradu", danas je na Trgu Portarata spremljena božićna fritaja od 2.013 jaja, začinjena s oko 50 kilograma kobasica. Domjenku se odazvao veliki broj Puljana koji su, kako su nam rekli, jako zadovoljni božićnim darom. Lijepo je, rekli su, što gradska uprava svake godine odluči počastiti svoje sugrađane, a dodatno ih je razveselila činjenica da su porcije bile besplatne.

Fritaju su spremali gradonačelnik Boris Miletić i djelatnici Rock Cafea, a priključio im se i prvi čovjek Buzeta Valter Flego. Pravo umijeće u spremanju fritaje pokazao je ipak Miletić, koji je razbio zadnjih 13 jaja te ih uz pljesak izlio u veliku tavu.

- Fritaja je vrlo ukusna. Volim ovakve manifestacije, družim se, zabavljam i pojedem besplatan doručak, a sve to uz dobru kavicu i glazbu, veli nam jedna gospođa. Tog su mišljenja bili gotovo svi koji su se okupili na Poratarati i uživali u ukusnoj fritaji i lijepom vremenu. Da bi doživljaj bio potpun pobrinula se Vesna Nežić Ružić, koja je svojom glazbom zabavljala sve posjetitelje. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter