Pula: Bojom na IDS

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nocas su zasad nepoznati pocinitelji vrecicom boje "napali" zgradu sjedišta IDS-a u Puli, u Splitskoj 3, isprljavši procelje. Kako smo se uvjerili na terenu, boja je bila pakirana u prozirnu vrecicu od tri kilograma, nalik na one za zamrzavanje namirnica.

Tako pakirana ružicasta boja bacena je na limenu plocu s trojezicnim nazivom stranke i grbom, a razlila se i na ulazna vrata sjedišta stranke te na nogostup. Uz boju, na procelje zgrade bacene su i banane. Kako doznajemo u pulskom IDS-u, po dolasku zaposlenika odmah je pozvana policija. Glavni tajnik IDS-a Tedi Chiavalon osudio je napad vandala na IDS.

- U svjetlu protuvladinih prosvjeda i pojedinih vandalskih napada na stranacke središnjice od organiziranih skupina, koje koriste prosvjede ocito s ciljem da prikažu da su sve stranke jednake, bilo je za ocekivati da ce se i to desiti. Tim pojedincima želim poruciti da uništavanjem imovine i nasiljem, ovo društvo ne može imati bolju perspektivu.

Povijest Istre nas je naucila da su tolerancija i dijalog dvoje vrline koje su duboko prisutne kod gradana Istre. Upravo zahvaljujuci tome uspjeli smo prevladati i najteže trenutke naše složene bližnje i daljnje povijesti. Uvjeren sam da ce i u ovim teškim vremenima u kojima se danas nalazimo, upravo u Istri prevladati naša svojevrsna decentnost, tolerantnost i dijalog, izjavio je Chiavalon.


Podijeli: Facebook Twiter