Pula: Bogat i sadržajan "Prosinac u gradu"

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

U prostorijama Javne ustanove Pula Film festival predstavljen je ovogodišnji, 15. kulturno-umjetnički program "Prosinac u gradu" koji će se na raznim lokacijama odvijati od 6. prosinca do 1. siječnja. Raznolik program predstavili su dogradonačelnik Fabrizio Radin i Lidija Musi, voditeljica gradskog Odsjeka za kulturu, generalni sponzor Zagrebačka banka i sponzori Grupacija Puljanka te pulska Turistička zajednica. Predstavljanju su prisustvovali i mnogobrojni predstavnici udruga koje će građanima ponuditi svoje programe.

- Svake godine "Prosinac u gradu" nudi sve bogatiji i sadržajniji kulturni program. Troškovi koje Grad financira iz proračuna iznose 300 tisuća kuna i odnose se samo na logističke troškove, dok su nastupi poklon kulturnjaka Puli i građanima. Svakodnevno će se u mjesec dana nuditi različiti programi, prva polovica prosinca rezervirana je za djecu, a zatim će svatko pronaći nešto za sebe, rekla je Musi.

Naglasila je da Seasplash seli s Danteovog trga na Karolinu, ostale lokacije su Giardini, tržnica, Portarata i Forum, a mnogi će se programi odvijati i u Istarskom narodnom kazalištu, Gradskoj knjižnici i čitaonici, kinu Valli, mnogobrojnim galerijama te šatoru na Portarati. Ove će se godine u galerijskom prostoru Sveta srca, osim koncerta "Silvestrovo u svetim srcima", održati i koncert Tedija Spalata i Bruna Krajcara 19. prosinca. Klapa Teranke 16. prosinca na istom će mjestu proslaviti deset godina postojanja.

Musi je rekla da će Puljani i njihovi gosti Novu godinu moći dočekati  na Forumu uz Nenu Belana, Fiumense i The Night Express, te uz vatromet. Neće nedostajati koncerata raznih KUD-ova, zborova i Puhačkog orkestra te gastro-manifestacija i izbora najljepših izloga. Na Rocktarati na Portarati pod šatorom svakodnevno će se održavati koncerti za ljubitelje rock'n'rolla, a nastupat će, među ostalim, Drugi način, Manekeni, Delta Blues Gang, Radio Aktiv, Let 3, Dogma, Edo Maajka, Postolar Tripper i mnogi drugi, te Cherrybombz i Baltazar, u sklopu humanitarnog koncerta za udrugu ljubitelja životinja Ruka šapi.

Za pulske mališane na Giardinima je u četvrtak 6. prosinca predviđeno postavljanje jaslica i doček Svetog Nikole koji zbog prekopane rive umjesto brodom stiže Veselim autobusom, dok će se dolazak Djeda Mraza na motorima organizirati na tržnici. Djeca će moći uživati u programima i predstavama privatnih vrtića (Patuljci pojma nemaju), Teatra Naranča (Pipova božićna želja), Čarobnjakovog šešira (Ako je zima nije lav)...

Udruga Birikina na Giardinima od 6. do 15. prosinca organizira program animacije Patuljkograd (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter