Pula Boat Fair - velika nautička smotra

S jednog od prošlih sajmova Pula Boat Fair (arhiva)
S jednog od prošlih sajmova Pula Boat Fair (arhiva)

U Puli će se od 17. do 20. listopada u Marini Veruda održati 3. međunarodni sajam brodske opreme Pula Boat Fair. To je specijalizirani sajam poslovnog tipa namijenjen svima koji sudjeluju ili bi mogli sudjelovati u procesu gradnje i opremanja plovila.

Ciljana publika sajma su proizvođači, distributeri, brodovlasnici, brodograditelji, serviseri opreme, pružatelji nautičkih usluga, ljubitelji nautike. Sajam, čiji je organizator HGK-ŽK Pula, karakterizira predstavljanje tehničkih i tehnoloških inovacija, prezentacije tvrtki, poslovni susreti, stručna predavanja, suradnja s inozemnim komorama i institucijama te niz popratnih sadržaja.

U sklopu sajma održat će se međunarodni poslovni susreti (Business to Business, B2B) te Business to Credit (B2C) događanja. Međunarodne poslovne susrete, koji će se održati 18. listopada, karakterizira okupljanje velikog broja sudionika iz svih industrijskih djelatnosti. Poslovni susreti održavaju se u sklopu projekta Cluster Club te se očekuje dolazak tvrtki iz zemalja članica i to Italije, Srbije, BiH, Albanije i Grčke.

Busines to Credit (B2C) događanja održat će se 18. i 19. listopada 2012. Tvrtke će 18. listopada moći dogovoriti sastanak s predstavnicima HBOR-a, dok će 19. predstavnici HBOR-a, Centra za investicije HGK i ministarstava predstaviti financijske i investicijske mogućnosti koje su na raspolaganju tvrtkama. B2B i B2C susreti namijenjeni su tvrtkama koje djeluju u nautičkom sektoru.

Livio Bolković, direktor tvrtke Motortech Consulting, koja je izvršni organizator Pula Boat Faira, izjavio je da očekuje da će sajam imati pet do šest tisuća posjetitelja.

- Broj izlagača će također biti veći u odnosu na prošlu godinu. Izlagači dolaze iz cijele Hrvatske, Italije, Njemačke, Slovenije, Srbije i BiH, a ove će godine uz veliku ponudu brodske opreme biti izložen i veliki broj plovila. Velik je i odaziv na međunarodne poslovne susrete. Dosad se prijavilo 98 tvrtki, i to 38 iz Hrvatske, šest iz BiH, 28 iz Italije, 20 iz Srbije i šest iz Slovenije. Prijave su otvorene do kraja rujna i mogu se ostvariti putem službene internetske stranice sajma, izjavio je Bolković. (C. B. GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter