Pula boat fair: Regate i fotografije obogaćuju sajam

Regatno polje bit će ispred marine (Arhiva)
Regatno polje bit će ispred marine (Arhiva)

U sklopu skorašnjeg međunarodnog sajma nautike i nautičke opreme u pulskoj marini Verudi u drugoj polovici listopada bit će održane i dvije regate te ex tempore izložba fotografija. O tome te o drugim detaljima sajma govorili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare Edite Šanović, Armando Debeljuh i Jelena Cvek Terlević. Po njihovim riječima, ex tempore i regata krstaša ORC Mireo kup održat će se od 28. do 30. rujna ove godine.

- Ex tempore je koncipiran tako da fotografi dođu u Pulu i u marini Verudi fotografiraju na temu "Čovjek i jedro", zatim se fotografije obrađuju i ulaze u uži izbor. Printaju se na velike formate i izlažu se, najbolja fotografija bude nagrađena, dok se ostale pohrane u arhivu sajma. Svi fotografi koji stanuju dalje od 50 kilometara od sajma imaju plaćen smještaj pa se nadamo da ćemo time privući velik broj zaljubljenika u fotografiju, istaknuo je Debeljuh te dodao da je pravilnik ex temporea obznanjen na službenim stranicama sajma.

Cvek Terlević je naglasila važnost regate krstaša ORC Mireo kup 2012. koja će se održati od 28. do 30. rujna.

- U marinu Veruda dolazi 15 posada krstaša i 150 jedriličara iz Italije, Slovenije, Finske i Hrvatske. Regatno polje će biti postavljeno ispred marine i nadamo se dobrom vremenu. Tijekom samog održavanja sajma od 17. do 20. listopada održat će se i regata za mlade jedriličare Zlatna ribica u kategorijama optimist i laser, što će svakako obogatiti sajamsku ponudu. Marina Veruda će za te manifestacije dati sve raspoložive resurse ne bi li se Pula, naša marina i sajam PBF-a predstavili u što boljem svijetlu, zaključila je Cvek Terlević. (C. B. GALIĆ


Podijeli: Facebook Twiter