Pula Boat Fair: Prijavljen rekordan broj izlagača

Za sada je prijavljeno više od 130 izlagača (M. ANGELINI)
Za sada je prijavljeno više od 130 izlagača (M. ANGELINI)

Rekordan broj izlagača, zemalja i brodova prijavio se na ovogodišnji 4. međunarodni sajam brodske opreme i brodova Pula Boat Fair koji će se od 16. do 19. listopada održati u pulskoj marini Veruda.

- Za sada ima 80-ak prijavljenih tvrtki na "Business to business" razgovorima, a najavljeno nam je još stotinjak tvrtki koje će sudjelovati na ovim poslovnim susretima. Dolaze nam poslovni ljudi iz Slovenije, Srbije, Italije i Hrvatske. No to nije konačno jer još primamo najave dolazaka. Očekujemo da ćemo imati više dolazaka nego prošle godine, a statistika pokazuje da svake godine, unatoč krizi, PBF raste, kaže izvršni organizator Livio Bolković.

Sajam ove godine ima i dosta novina u odnosu na prošlu godinu. Naime, pokazala se potreba da se sajam ne drži isključivo u okvirima brodske opreme. To je učinjeno jer je publika, odnosno posjetitelji, tražila da se na PBF-u izlože i brodovi, manje barke, koja jahta, jedrilica… Stoga je organizator od ove godine krenuo ozbiljnije u tom pravcu. Najavljena je i svjetska premijera 13 metarske jahte i jahte od osam metara iz domaćeg brodogradilišta.

- Od lani na ovamo gotovo smo utrostručili broj izloženih plovila pa danas s ponosom mogu reći da ćemo na sajmu ove godine imati više od 50 plovila, što u moru, što na kopnu. Usto ove godine imamo i poseban dio sajma na kojem će biti izloženi obnovljivi izvori energije.

Prema sadašnjem popisu imamo prijavljeno više od 130 izlagača. Na naše zadovoljstvo taj popis svakodnevno raste. U sklopu sajma predstaviti će se neke tvrtke koje izlažu kod nas prvi put i to po preporuci i dobrom iskustvu izlagača na prošlogodišnjem sajmu. Sve u svemu mislim da je naš sajam nadmašio očekivanja. I to posebice u doba kada se globalna kriza osjeća jako puno i u brodogradnji i nautičkom sektoru", izjavio je Bolković. (C. B. GALIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter