Pula Boat Fair 2012. očekuje 20% više izlagača


Treći po redu međunarodni sajam proizvođača brodske opreme Pula Boat Fair održat će se u pulskoj marini Veruda od 17. do 20. listopada 2012. Sajam su danas najavili predstavnici organizatora, pokrovitelja i sajamskih partnera u HGK Županijskoj komori Pula.

Direktor tvrtke Motortech consulting Livio Bolković ujedno i izvršni organizator sajma je rekao da će ove godine po prvi puta na novoj lokaciji biti izložena i plovila u moru što je jedan od najvećih novina sajma.

- Iako se radi o strukovnom sajmu brodske opreme, nakon dvije uspješne godine, ukazala se potreba da se sajam spusti na more i tako ugosti plovila naših i stranih proizvođača. Klaster klub je odradio veliki dio posla pa je stoga naš sajam prepoznat u cijeloj Europi kao jedan od najboljih sajmova brodske opreme u široj regiji, istaknuo je Bolković.

U marini Veruda PBF će imati na raspolaganju 10 tisuća četvornih metara suhog prostora i oko 5.000 kvadrata prostora u moru na jednom molu. Organizator očekuje oko 50 izloženih plovila. Najavljene su i premijere vatrogasnog i policijskog plovila. Prošle godine je na PBF-u bio 121 izlagač, a ove se godine očekuje porast od oko 20 posto. I ove će godine PBF imati besplatni Internet na sajmu kao i bluetooth zonu. (C. B. G. ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter