Pula: Blagdansko druženje u Down sindrom centru

Prezentacija vještina posluživanja pića (N. S.)
Prezentacija vještina posluživanja pića (N. S.)

U pulskom Down sindrom centru održano je tradicionalno prigodno druženje u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. Uz mnogobrojne korisnike centra, proslavi su se priključili njihovi dugogodišnji gosti i prijatelji - učenici i ravnatelji pulske Tehničke škole i rovinjske Strukovne škole Eugen Kumičić.

Predstavljena je maketa parka Monte Zaro koju su izradili učenici Tehničke škole, a koja je darovana Down centru kao didaktička igra. Kako nam je pojasnila profesorica matematike te škole Vilma Vičić, maketa je zapravo rezultat natjecanja iz matematike, odnosno riječ je o projektu primjenjivom praksi. Korisnici centra koji su prošli edukaciju u Rovinju potom su posjetiteljima prezentirali vještine posluživanja pića, a i jela koja su pripremili zajedno s učenicima.

Jelka Marjanović iznijela je iskustvo života s bratom s Down sindromom, poručivši da takvim osobama društvo treba dati priliku. S tim se složila i ravnateljica pulskog Centra Branka Butorac, iskoristivši priliku da zatraži podršku za nadolazeći simpozij u Strasbourgu.

- Centar, našu djecu, mladež i odrasle osobe s Down sindromom pozivamo  da podrže princip zabrane arijevske - čiste rase (eugeniku) te da zaštite pravo na život svake osobe uključujući i pravo na život osoba s invaliditetom čak i prije njihova rođenja, poručila je Butorac. (N. SOFTIĆ)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter