Pula: Bježao policiji od Kolodvorske do Ipsilona

(M. S.)
(M. S.)

Kriminalističkim istraživanjem nad maloljetnim hrvatskim državljaninom pulska je policija utvrdila osnovanu sumnju da je počinio kaznena djela prisile prema službenoj osobi i ugrožavanje prometa opasnom radnjom ili sredstvom.

Mladić se u nedjelju, 9. ožujka, oko 4 sata, upravljajući automobilom renault clio pulskih registracijskih oznaka, na raskrižju Kolodvorske i Ulice Starih Statuta nije zaustavio na znak policijskog službenika, već je ubrzao kretanje.

Policajci su se odmah uputili za odbjeglim vozačem. U jednom trenutku mladić je naglo skrenuo ulijevo pri čemu je policijsko vozilo udarilo u njegov renault clio. Na Cesti prekomorskih brigada, mladića su pokušali zaustaviti drugi policajci, no on se ponovno oglušio te je vozilom krenuo na njih. Maloljetnik je nastavio  Šijanskom cestom, a zaustavljen je kod naplatnih kućica autoceste te je uhićen i odveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenih kaznenih djela, protiv osumnjičenog se nadležnom odvjetništvu podnosi odgovarajuća prijava u redovnom postupku, dok se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama nadležnom prekršajnom sudu podnosi optužni prijedlog. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter