Pula: Bivša zgrada Varteksa u Müllerovom vlasništvu

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Trgovačka marka Müller definitivno dolazi u Pulu, potvrdila nam je Nadine Stoll Valjak, asistentica direktora za Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

- Možemo potvrditi da je nekadašnja robna kuća Varteks u Puli sada u našem vlasništvu, ali u ovom trenutku još ne mogu davati nikakve detaljne informacije, odgovorila je Stoll Valjak na upit je li istina da dolaze u nekadašnju robnu kuću u centru grada.

Iz ovog je njemačkog trgovačkog lanca nedavno najavljeno da u narednih godinu i pol planiraju ekspanziju na hrvatskoj obali, pa tako i u Istri, te zapošljavanje od 200 do 300 novih ljudi. Dolasku trgovačkog lanaca koji osim drogerije i kozmetike nudi široki asortiman - od dječje hrane i hrane za kućne ljubimce, prirodne kozmetike, preko slatkiša pa sve do školskog pribora, odjela multimedije, dječjih igračaka i asortimana za kuću, vesele se i kupci i brojni nezaposleni.

Naime, poseban uspjeh ovih dućana je u tome što na naše tržište plasiraju proizvode proizvedene za zapadno, odnosno njemačko tržište, za razliku od poplave proizvoda koji do nas dolaze u "paketu" za istočnoeuropsko tržište, dok su plaće u ovim dućanima među najvećima u trgovačkoj branši. (B. PETROVIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter