Pula: Bišovo krece s Rijeckog gata?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao i proteklih godina, katamaran Bišovo povezivat ce morskim putem Pulu i Zadar, sa zaustavljanjima na Unijama, Malom Lošinju te Iloviku, a u srpnju i kolovozu i na Silbi. Prva vožnja je predvidena u subotu 2. lipnja.

U lipnju i rujnu katamaran ce ploviti dva puta tjedno - srijedom i subotom, s polaskom iz Pule u sedam sati, dok ce u srpnju i kolovozu voziti pet puta na tjedan, odnosno svaki dan osim utorka i cetvrtka.

U Zadar uvijek dolazi oko podneva. U povratku iz Zadra krece u 16 sati, zatim na Mali Lošinj uplovljava u 18.30 te na Unije u 19.35 da bi u Puli bio u 21 sat.

Kako doznajemo, cijena karata zasad ostaje nepromijenjena, od Pule do Zadra je sto kuna. Putne karte u Puli se mogu kupiti u agenciji Commodore Cruises na Rivi. Dodajmo i da jednosmjerna karta od Pule do Unija košta 40 kuna, do Malog Lošinja 50, a do Ilovika i Silbe 60 kuna.

S obzirom na to da su na rivi u tijeku gradevinski radovi, od Zorana Peruška, glasnogovornika Lucke uprave Pula, doznajemo da su u tijeku dogovori s MUP-om da se odobri privezivanje Bišova na Rijeckom gatu, sa sjeverne strane. Odobrenje se ceka jer je Rijecki gat medunarodni granicni prijelaz s carinom. Odgovor bi trebao stici u roku od deset dana. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter