Pula: Bikeri i predsjednici mijenjaju prometni režim

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pula u subotu docekuje cak dva predsjednika, hrvatskog Ivu Josipovica i talijanskog Giorgia Napolitana. No prije njihova službenog boravka u našem gradu, ulicama ce protutnjati i bikeri. No, PU istarska izvješcuje da ce se tijekom posjeta dvaju predsjednika promet u Puli odvijati u uobicajenom režimu izuzev neposredno u vrijeme prolaska šticene kolone s predsjednicima.

Iako nece biti zabranjeno prometovanje, bit ce zabranjeno parkiranje u pojedinim pulskim ulicama. Tako u subotu od 6 do 20 sati nece biti dozvoljeno parkiranje u Carrarinoj ulici, i to s desne strane ulice za sva vozila od kucnog broja 5 (zgrada Hrvatske gospodarske komore) do Giardina (TAXI stanice), dok se s lijeve strane ulice zabrana uvodi od kucnog broja 6 (nekadašnjeg autobusnog kolodvora) do Giardina.

Zabrana parkiranja od 6 do 22 sata, odnosno kraja svecanog programa u Areni, vrijedit ce i za Istarsku ulicu od križanja s Ulicom Dubrovacke bratovštine do Trga Nimfej podno Arene. Naime, u 20 sati zapocinje koncert Simfonijskog orkestra HRT-a i solista, nakon govora predsjednika.

U Amfiteatarskoj ulici zabrana parkiranja od 6 do 22 sata uvodi se od križanja s Ulicom sv. Ivana do križanja s Kolodvorskom. U spomenutim ulicama nadzor nad parkirališnim mjestima od ranih jutarnjih sati obavljat ce djelatnici Prometnog redarstva Grada Pule i slobodna parkirališna mjesta osiguravati takozvanim tranzenama.

Takoder, u subotu ce tijekom defilea motocikala u sklopu 17. Twin Horn moto susreta od 14 do 15 sati privremeno biti zatvorene prometnice: Creska - Ulica 119. brigade - Riva - Flaciusova - Arsenalska - Jeretova - Ulica Stoja - Ulica Veruda - Tomasinijeva - Arsenalska - Dobrilina - Laginjina - Giardini - Istarska - Ulica 43. istarske divizije - Cesta prekomorskih brigada - Monumenti, ali takoder samo u vrijeme nailaska sudionika defilea motora, te ce potom opet biti otvorene.

Valja naglasiti da ce, kao i uvijek tijekom manifestacija u Areni, pa tako i sutra prilikom održavanja koncerta filharmonije HRT-a, uobicajeno zatvorene Istarska i Scalierova ulica.

Prema najavljenom protokolu, dva ce se predsjednika u Domu hrvatskih branitelja susresti s esulima, a potom i s uzvanicima u prostorijama Zajednice Talijana, odnosno Circolu. Netom prije koncerta zajednicki ce i simbolicno zasaditi maslinu ispred Arene pored velike (G. ROJNIC)

Žuta crta - zabrana parkiranja od 6 do 22 sata
Crvena crta -
zabrana prometovanja za održavanja manifestacija

U 19.30 sati otvaraju se ulazi u Arenu

Osim povremenih ogranicenja u prometu, policija ce provoditi uobicajene mjere kada su u pitanju šticene osobe, dok ce kontrola ulaska u Arenu biti pod ingerencijom organizatora, odnosno zaštitarske službe, saznajemo u PU istarskoj. To u praksi znaci da na ulazu uobicajeno slijedi pregled torbi te oduzimanje oštrih predmeta, boca s napicima te ostalih predmeta kojima bi se mogle nanijeti ozljede (kišobrani i sl.) bude li tako odlucio organizator. Vrata Arene otvorit ce se za posjetitelje u 19.30 sati, a program pocinje u 20 sati do kada bi svi zainteresirani gledatelji trebali biti na svojim mjestima.


Podijeli: Facebook Twiter