Pula: Bijela zastava za Arenaturistove plaže

Gradonačelnik Miletić podigao je bijelu zastavu
Gradonačelnik Miletić podigao je bijelu zastavu

Arenaturistove plaže Yacht i Verudela ispod hotela Park Plaza Histria i naselja Park Plaza Verudela prve su plaže u Istri, a druge u Hrvatskoj iznad kojih se zavijorila Bijela zastava - simbol čistog podmorja.

Tom je prigodom na plaži Yacht upriličena svečanost kojoj su prisustvovali osnivač udruge GUWAA (Global Unterwater Awareness Association), inače nositelj Bijele zastave Kristijan Curavić, bivši predsjednik Republike Hrvatske i direktor projekta za jugoistočnu Europu Stjepan Mesić, član udruge GUWAA Rade Šerbedžija te predstavnici Grada Pule i Istarske županije, odnosno gradonačelnik Pule Boris Miletić i dožupan Miodrag Čerina.

Čast za podizanje zastave pripala je Miletiću koji je izrazio zadovoljstvo i obećao daljnju brigu u očuvanju okoliša.

Curavić je prilikom podizanja istaknuo da je bijela zastava postala simbol čistoće voda, mora, rijeka i jezera te da je sretan što odsad Hrvatska sudjeluje sa još 60 zemalja svijeta u borbi za čistoću i očuvanje prirodnih bogatstava.

Veli da se radi o najvećoj svjetskoj organizaciji za sustavno čišćenje, zaštitu i očuvanje mora i oceana koja će svake godine organizirati globalnu akciju čišćenja, a jedna takva će se dogoditi koncem mjeseca rujna u kojoj će, uz hrvatske, sudjelovati tisuće ronioca u zemljama "Bijele zastave".

Zadovoljstvo su izrazili i ostali govornici, a u obećanjima o očuvanju prirode pridružio im se i izvršni direktor Arenaturista i Park Plaza Hrvatske Reli Slonim, kazavši da se oduvijek trude da prilikom investicija i gradnje očuvaju okoliš i prirodne ljepote te da će to činiti i nadalje. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter