Pula: Bez parkiranja od kazališta do pošte

Čišćenje kanala, ilustracija (M. ANGELINI)
Čišćenje kanala, ilustracija (M. ANGELINI)

Nakon završetka čišćenja pulskih podzemnih kanala u Ulici Sergijevaca u Puli, večeras su počeli pripremni radovi za čišćenje podzemnih kanala na drugoj dionici, odnosno u Anticovoj ulici. U sklopu čišćenja kanala izgradit će se i okna na kraju Anticove te na spoju kanala na Danteovom trgu, zbog čega će se privremeno ukinuti parkirališna mjesta u Anticovoj ulici na potezu od Istarskog narodnog kazališta do zgrade glavne pošte.

Za čišćenje kanala koristit će se dvije suvremeno opremljene cisterne za hidrodinamičko čišćenje i usisavanje otpada. Postojeća parkirališna mjesta privremeno će se ukloniti ne bi li se osigurala potrebna širina za prometovanje vozila jer će se vozna traka koristiti za čišćenje kanala kroz postojeća revizijska okna.

Ti bi radovi, ovisno o stanju samog kanala i vremenskih uvjeta, trebali biti dovršeni sredinom ovog mjeseca. Iz Herculanee i Grada Pule mole građane da budu strpljivi i da imaju razumijevanja te ih pozivaju da prilikom prometovanja poštuju privremenu regulaciju.

Čišćenje glavnih kanala oborinske odvodnje ključan je preduvjet za sprječavanje plavljenja grada jer se njime poboljšava kapacitet zidanih pomoćnih kanala u koje se ulijevaju oborine. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter