Pula: Bez nastave na Ekonomiji zbog poplave

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog puknuca cijevi na zadnjem katu i slijevanja vode duž cijele zgrade Odjela za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirkovic", što je uzrokovalo nestanak struje, citav je objakt radi sigurnosti zatvoren do kraja tjedna. Na teren je u utorak izašla ovlaštena tvrtka kako bi utvrdila stanje elektricnih instalacija i provjerila sigurnost zgrade u kojoj se nastava ne održava još od ponedjeljka.

Poplava se dogodila protekle subote nakon 18 sati u subotu kada je, najvjerojatnije, popustio ventil u prostoru WC-a na cetvrtom katu. Navodno je iscurilo oko 800 kubika vode. Prvi koji je primijetio da se nešto cudno dogada je informaticar jer je servis najednom zakazao zbog nestanka elektricne energije. Izlaskom na teren, ubrzo su saznali o cemu se radi jer vode je bilo posvuda.

Kako saznajemo od zamjenice procelnika Danijele Križman Pavlovic, šteta na objektu najvjerojatnije nije velika, ali je voda prodrla u elektroinstalacije.

- Oštecena su svega dva do tri racunala koji se nalaze u knjižnici, dok su sve knjige kao i klupe i ostala oprema ocuvani. Dvorane takoder nisu oštecene, ali iako gradevinskih oštecenja gotovo da i nema, instalacije su još uvijek upitne, kazala je Križman Pavlovic.

Napominje da ce se u petak znati kolika je stvarna šteta na elektricnim instalacijama te da ce preko vikenda obaviti vatrozaštitna provjeru bez koje se objekt ne mogu poceti koristiti.

Valter Boljuncic, procelnik Odjela za ekonomiju i turizam, rekao je da se voda slijevala po hodnicima, a osim elektricnih kablova, voda je promocila knauf, treba provjeriti i klima-uredaje, rasvjetu TE sigurnosne indikatore. Srecom, dodao je, pod je sacinjen od betona, a ne od parketa, jer bi ih inace morali mijenjati.

Nastava se u ovoj zgradi nece odvijati cijeli tjedan, a ispiti i kolokviji te dio predavanja održavat ce se na drugim lokacijama, prije svega u drugoj zgradi Odjela ekonomije u Rovinjskoj ulici. Restoran za studente Indeks, koji se nalazi u prizemlju zgrade Ekonomije, srecom nije oštecen u poplavi te je otvoren. (M. JERIN)

Kvar cetiri godine nakon izgradnje
Nisu prošle ni pune cetiri godine od kada je otvorena nova zgrada Odjela za ekonomiju i turizam, a vec je zbog nastale štete morala zatvoriti vrata, srecom, privremeno. Izgradena je u listopadu 2007. godine, a stajala je oko 25 milijuna kuna. Moderna i suvremeno opremljena zgrada ima 420 sjedecih mjesta, knjižnicu, informaticki kabinet i dvoranu za videokonferenciju. Pitanje je hoce li netko odgovarati za nastalu štetu i tko ce snositi troškove sanacije.


Podijeli: Facebook Twiter