Pula: Bez milosti za nepropisno parkirane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S približavanjem ljetne sezone, pulska policija i prometni redari odlucili su stati na kraj nepropisnom parkiranju koje ometa protocnost prometa, kako na prometnicama, tako i na pješackim koridorima. Policija je vec najavila pojacan nadzor i kažnjavanje nepropisno parkiranih i zaustavljenih vozila, a od pocetka iduceg tjedna kažnjavat ce i prometni redari.

Kako obavještavaju iz PU istarske, pojacani nadzor nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na podrucju grada prvenstveno ce provoditi u Mutilskoj, Dalmatinovoj (tržnica), Smareglinoj (kazalište), Rakovcevoj, Stankovicevoj, Rizzijevoj i Galijotskoj ulici, te ulicama Marsovog polja i Ljudevita Posavskog.

Vladimir Brmbolic, voditelj službe gradskih prometnih redara koji djeluju u koordinaciji s policijom i vozilom pauk, najavljuje da ce se od ponedjeljka, nakon nekoliko dana upozorenja, poceti sankcionirati nepropisno parkirana i zaustavljena vozila na lijevoj strani Kandlerove ulice, dijelu Danteovog trga rezerviranom za dostavna vozila, raskrižju Jeretove i Ljudevita Posavskog na Stoji, raskrižju Rizzijeve i Volticeve ulice na Vidikovcu, te u Mutilskoj, Stankovicevoj i Rakovcevoj ulici.

- Uz navedene lokacije, apeliramo na vozace da izbjegavaju nepropisno parkiranje i zaustavljanje na potezu Trg Republike - Kazalište - Fina. Dolazi ljetna sezona i treba što više omoguciti protocnost i rasteretiti najuži centar grada, porucuje voditelj službe prometnih redara.

Drugi put u tjedan dana "ocišcena" Zoraniceva

Policija je ovog tjedna kažnjavanjem nepropisno parkiranih vozila u Zoranicevoj ulici osigurala protocnost na ovom alternativnom prometnom pravcu na Verudi, nakon što je zbog plinofikacije zatvorena Tomasinijeva ulica. Slicnu akciju policija je u toj ulici provela i dva dana ranije, no ništa se nije promijenilo.

Ovoga puta u donjem dijelu Zoraniceve nakon akcije nije bilo parkiranih auta, a oko 14 sati, kada smo tamo prolazili, primijetili smo tek tri vozila. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter