Pula: Betonski rotori miču se s obilaznice

Osim što je opasan, ovaj je rotor i nepotreban (M. ANGELINI)
Osim što je opasan, ovaj je rotor i nepotreban (M. ANGELINI)

Do početka turističke sezone s obilaznice će se maknuti opasni betonski kružni tokovi na križanjima prema Pješčanoj Uvali i Palisine ulice sa skretanjem za marinu Veruda.

Rotori će se rekonstruirati, odnosno uskladit će se oni koje su svojim sredstvima izgradili Županijska uprava za ceste (ŽUC) i MUP na raskrižjima za Pješčanu uvalu i marinu Veruda.

Rekonstrukciju će odraditi Grad Pula koji ih te 2011. godine kada su izgrađeni, nije imao mogućnosti izmijeniti, iako se odmah upozoravalo na opasnosti.

No, učestale nezgode prisilile su odgovorne da prihvate argumente Grada te će se betonski elementi ukloniti i zamijeniti plastičnima.

Rekonstrukcija betonskog kružnog toka na križanju obilaznice i Palisine ulice, odnosno skretanja za marinu Veruda, kako ističe Damir Prhat, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, odradit će se u sklopu skorašnje rekonstrukcije Palisine ulice.

Želja je, ističe pročelnik, da rekonstrukcija bude dio cjelovitog zahvata. No, iako je Grad spreman odraditi svoj projekt, još uvijek čeka da Herculanea, putem Hrvatskih voda, odluči o izgradnji kanalizacijskog sustava u Palisinoj ulici. (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter