Pula: Besplatna hipnoza za prestanak pušenja

Dean Buić, ravnatelj Hrvatskog centra za bioenergiju (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)
Dean Buić, ravnatelj Hrvatskog centra za bioenergiju (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

Od dvadeset ljudi, kojima smo lani poklonili hipnozu za pomoć u prestanku pušenja, 12 ih ne puši. Smatram da je to dobar uspjeh, rekao je na konferenciji za novinare najavljujući 2. Pulski dan nepušenja za četvrtak, 13. veljače, Dean Buić, ravnatelj Hrvatskog centra za bioenergiju.

- U povodu obilježavanja 2. Pulskog dana nepušenja, i ovog puta hipnotizirat ćemo osobe koje imaju stvarnu želju za prestanakom pušenja. No, prvenstveno smo usmjereni na osobe sa slabijom platežnom moći te smo im na ovaj način, dakle besplatnom hipnozom, odlučili pomoći.

Hipnoza nije opasna, stanje je to u kojem se čovjek svakodnevno nalazi, no djelotvorna je kod osoba koje stvarno žele prestati pušiti, a treba reći i to da ju svaka osoba prihvaća u drugačijem intenzitetu.

U četvrtak namjeravamo, ovdje u prostorijama udruge Moj grad (suteren Rojca, s lijeve strane kraj glavnog ulaza) provesti hipnozu za 20, a ukoliko bude interesa i do 40 osoba.

Zainteresirani mogu svoj dolazak najaviti pozivom na telefonski broj 098/ 500 200. Ovisno o odazivu, moguće je da ćemo isto ponoviti u svibnju prilikom obilježavanja Svjetskog dana nepušenja, najavio je Buić.

Inače, ravnatelj Buić zajedno sa svojim učenicima, provodi metodu liječenja zdravstvenih problema uz pomoć delfina. (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter