Pula: Besplatan parking nedjeljom i blagdanom


Kada smo se prošlog tjedna informirali hoće li obrtnici i posjetitelji moći besplatno parkirati u nedjelju, 5. listopada, posljednjeg dana Obrtničkog sajma, dvojica djelatnika pulske tvrtke za naplatu parkiranja su nam odgovorila da se i tada naplaćuje parkiranje na rivi.

Provjerili smo kod direktora Pula parkinga Branislava Bojanića je li ukinuo odluku o naplati parkiranja nedjeljom i blagdanima u prometno najfrekventnijim ulicama u gradu, a koju je ove godine po treći put donio prvog dana ljeta.

Karolina izuzetak

On nam je demantirao svoje djelatnike i poručio da je ta odluka prestala važiti od 1. listopada te da od tada svakog blagdana i nedjeljom vozači u Puli mogu posve besplatno parkirati svoja vozila na svim parkirnim mjestima. Pojasnio je da se to ne odnosi na ograđeno parkiralište Karolina koje će i dalje naplaćivati svakog dana, odnosno za autobuse to vrijedi za parking kod Veslačkog kluba.

Za sve nejasnoće u vezi naplate parkiranja direktor nas je uputio da potražimo odgovor na internetskim stranicama tvrtke ili na informativnim tablama na parkirnim mjestima. Međutim, na internetskim stranicama objavljena je samo odluka da je 1. listopada skraćena satnica naplate parkiranja. Tko želi saznati vrijedi li da odluka tijekom čitave godine ili samo dio, tu informaciju neće saznati na internetskim stranicama Pula parkinga.

Produžena satnica

Zapravo svake godine pulske vozače, a uvjerili smo se da to vrijedi i za djelatnike Pula parkinga, zbunjuje to kada se uvodi, a kada prestaje, produžena satnica naplate parkiranja te kada to vrijedi za naplatu nedjeljom i blagdanima. Naime, produžena satnica se uvodi 1. lipnja, a naplata nedjeljom i blagdanima 21. lipnja.

Najbolji način da se Puljani osobno informiraju na mjestu naplate parkiranja gdje je to navedeno na informativnim tabelama. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter