Pula: Bageri na Stoji u jeku sezone

Bageri u Ulici Ruže Petrović bacaju u očaj stanare i turiste (D. MEMEDOVIĆ)
Bageri u Ulici Ruže Petrović bacaju u očaj stanare i turiste (D. MEMEDOVIĆ)

Nazvala nas je očajna mama čije dijete, veli, danima ne može spavati zbog buke bagera koji rade pred vratima njezine kuće u Ulici Ruže Petrović, u blizini OŠ Stoja. Na naše pitanje o kakvim je radovima riječ nije znala odgovoriti. Rekla nam je da traju jako dugo ta da se nadala da će barem tijekom srpnja i kolovoza prestati, no to se nije dogodilo.

- Nitko ne može spavati, a posebno moja beba; svi smo neispavani i iscrpljeni. Od susjeda sam čula da im i turisti bježe iz apartmana zbog konstantne buke, veli nam čitateljica (podaci poznati redakciji).

Na terenu smo vidjeli nekoliko bagera, a na ploči s informacijama o investiciji i investitoru, koja je postavljena na početku gradilišta, piše da je riječ o rekonstrukciji gravitacijskog kolektora do Valkana te da je investitor Herculenaa. Stoga smo direktora te tvrtke Igora Starog upitali dokad će radovi trajati te kakvo je "radno vrijeme" gradilišta.

- Rekonstrukcija gravitacijskog kolektora prema uređaju Valkane radi se u sklopu projekta izgradnje obalnog kolektora, sredstvima Jadranskog projekta. Riječ je o posljednjoj dionici obalnog kolektora na potezu od Ulice Ruže Petrović do centralnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na Valkanama. Značaj ove dionice je velik jer obalni kolektor na pulskoj rivi neće biti moguće pustiti u funkciju ako se ne rekonstruira postojeći gravitacijski kolektor. Pripremni radovi za izgradnju ove dionice počeli su u svibnju nakon potvrde Svjetske banke o odabranom izvođaču. Radno vrijeme gradilišta na kolektoru prema Valkanama je od 7 do 17 sati te svake druge subote od 7 do 12 sati, ističe direktor Stari. 

Što se tiče zabrane građevinskih radova u ljetnoj sezoni, ona se, kaže Stari, odnosi isključivo na glavne prometne pravce i primjenjuje se osim u slučaju iznimno važnih radova i hitnih intervencija.

- S obzirom da je rekonstrukcija kolektora prema uređaju Valkane u potpunosti izvan glavnih prometnih pravaca, na ove se radove ta odluka ne odnosi, ističe Igor Stari. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter