Pula: Autom kroz zid u dvorište

Milka Buić je sretna da nitko nije poginuo
Milka Buić je sretna da nitko nije poginuo

U prometnoj nesreći na Vidikovcu lakše je ozljede zadobio 34-godišnjak iz Pule kada je vozilom udario u ogradu obiteljske kuće u utorak oko 16.30 sati. Nesreća se dogodila kada je Puljanin upravljajući fordom fiestom Ulicom Monte Paradiso u dugom lijevom zavoju u kojemu se nadovezuje Prilaz Pulskih španjolskih boraca zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom prešao preko lijeve kolničke trake i nogostupa udarivši u dva kontejnera pulskog komunalnog poduzeća, a potom u zaštitnu ogradu.

Vozilo se zaustavilo nakon udarca u stablo u dvorištu obiteljske kuće. Policija je tijekom očevida utvrdila da vozač nije bio pod utjecajem alkohola.

Vlasnica kuće Milena Buić u trenutku nesreće nije bila kući, već je bila je u apoteci. - Dok sam se vraćala kući jedan susjed poviše ulice mi je kazao "ma što opet su vam udarili u zid i ušli u dvorište"... Kada sam došla do kuće vidjela sam policijsko vozilo parkirano preko ceste i Hitnu pomoć kako odlazi. Vjerujem da ga je spasio kontejner i bor. Da toga nije bilo možda bi poginuo. Cijelo vozilo je ušlo u dvorište preko zida, strašno! Ali drago mi je da nitko nije poginuo. Vjerojatno je bio jak udarac jer zid nije baš mekan, a još je tu i jaka metalna ograda koja se samo savila. Sada moram pronaći radnike da to poprave i vrate u prvotno stanje, kaže Buić.

Na dan našeg posjeta Milku Buić je posjetio i djelatnik osiguranja koji je popisao i fotografirao stanje te će pokriti štetu. Ovo već treći puta da se netko zaletio u njenu ogradu i portun. Ponajviše ju plaši da nitko ne pogine jer se upravo to dogodilo prije više od dvadeset godina gotovo na istom mjestu. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter