Pula: Art zonom udahnuti umjetničku dušu Kandlerovoj

Program revitalizacije Kandlerove ulice mora biti gotov do 31. ožujka (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Program revitalizacije Kandlerove ulice mora biti gotov do 31. ožujka (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

Grad Pula odlučio je osnovati Povjerenstvo za koordinaciju programa "Art zona Kandler", kojim se namjerava u potpunosti vratiti život u ovu starogradsku poveznicu Pule i udahnuti joj umjetničku dušu, s obzirom da je godina bila poprilično sumorna, neosvijetljena i pusta.

Ipak, u zadnje su vrijeme mnogi gradski poslovni prostori dodijeljeni pulskim umjetnicima bez naknade, ne bi li realizacijom svojih programa ulici udahnuli dašak umjetnosti i Kandlerovu pretvorili u poželjnu lokaciju.

- Već smo ranije bili pokrenuli inicijativu da Kandlerovu ulicu pretvorimo u svojevrsnu umjetničku zonu, i to tako da bez plaćanja naknade osiguramo prostore različitim umjetničkim udrugama i organizacijama. Na temelju javnog poziva već smo dodijelili nekoliko gradskih prostora u toj ulici. Ocjenjivali smo njihove programe, a ne, kao za ostale gradske poslovne prostore, išli na licitaciju pa tko da više.

Prostori se dodjeljuju na korištenje ovisno o ocjeni kvalitete programa. Povjerenstvo će valorizirati, odnosno ocjenjivati programe udruga i organizacija koji nam pristignu, pojasnio je gradonačelnik Boris Miletić. (G. ROJNIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter