Pula: Armiranobetonske ploče za pločnik na rivi

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Nastavlja se uređenje nogostupa na rivi. Međutim, Giordano Škuflić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje, koji je jučer obišao gradilište, pojašnjava da se na rivi neće dogoditi klasično betoniranje, već uređenje koje će u potpunosti rivi dati mediteranski izgled.

- U tijeku je niveliranje i šalovanje te se nogostup priprema za završno uređenje. Neće ga se betonirati u doslovnom smislu kako je prenijeto u medijima, jednako tako nije se nikad razmišljalo o popločavanju kamenim pločama. Kamene ploče namijenjene su za obalni dio rive, a prema dosadašnjem projektu nogostup se trebao asfaltirati.

No, od asfaltiranja se odustalo i na njega će se postaviti armiranobetonske ploče, odnosno podloga koja će se završnom obradom idealno uklapati u našu rivu. Uzorak takvih armirano-betonskih podloga vidljiv je na rivi (kod Mlinara) i završni izgled imat će takvu obradu i granulaciju, pojašnjava Giordano Škuflić, pročelnik gradskog Upravnog odjela za prostorno planiranje.

Kako pročelnik detaljnije pojašnjava, nogostup će biti izrađen od armiranobetonskih ploča, a nova završna obrada dodatno će uskladiti izgled pulske rive s okolnim mediteranskim ambijentom. Rok izvođenja radova iznosi oko dva mjeseca, a kamene će se ploče postavljali od ulaza Uljanik - otok prema Titovom parku, odnosno do križanja s Ulicom sv. Ivana (semafor). (G. ROJNIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter