Pula: Akcije besplatnog prikupljanja krupnog otpada

(B.P)
(B.P)

Grad Pula u suradnji s Mjesnim odborima organizira proljetnu akciju besplatnog sakupljanja glomaznog otpada. Prva akcija sakupljanja glomaznog otpada održat će se ovaj vikend, 11. i 12. travnja i to u Mjesnom odboru Nova Veruda. Kontejneri za glomazni otpad nalazit će se na sljedećim lokacijama: u Palisinoj ulici jedan na početku i jedan preko puta kućnog broja 94, 96, 98, kod igrališta u Rohreggerovoj ulici, na raskrižju ulice Vidikovac i nizbrdice prema Palisinoj ulici, na raskrižju ulice Monte Paradiso i ulice Vidikovac, u Benussijevoj ulici između brojeva 44 i 46, u Coceichevoj ulici na odvojku iza broja 14., na kraju Gervaisove ulice te na raskrižju Mardeganijeve i Palisine ulice.

Akcije sakupljanja glomaznog otpada organizirat će se i u drugim mjesnim odborima, a sve u svrhu selektivnog izdvajanja otpada na način da svaka vrsta otpada završi na odgovarajućem mjestu te da se spriječi nastanak divljih odlagališta.

Nažalost, unatoč ovoj višegodišnjoj akciji te mogućnosti da se nepotreban krupni otad ukloni na potpuno besplatan način neki stanovnici Pule očito još uvijek nisu shvatili poantu ove akcije - da se smeće baca u smeće, a ne u prirodu pa u proljetnim šetnjama možemo i dalje naići (doduše u puno manjoj mjeri) na prizor poput ovog fotografiranog protekloga tjedna u Štinjanu. Sva sreća, da nisu svi toliko bezobzirni pa je netko fotelju odbačenu u šumi, pokraj bijelog puta, odnio do prvog kontejnera, a radnici Herculanee pobrinuli da završi svoj životni put kako spada. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter