Pula: 87 besplatnih parkirališnih mjesta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pula je od utorka bogatija za 87 besplatnih parkirališnih mjesta koja su uredena na mjestu nekadašnje šikare, uz sjeverni dio Rojca.

Kako je rekao Damir Prhat, procelnik Odjela za komunalni sustav i imovinu, radovi na parkiralištu poceli su pocetkom svibnja, na njih je utrošeno 630 tisuca kuna, a izvelo ih je poduzece Cesta. Ovog mjeseca postavit ce se javna rasvjeta, a u rujnu ce se površina i hortikulturalno urediti.

Prhat je podsjetio da je lani na platou ispred Rojca uredeno 347 parkirališnih mjesta tako da ih danas Monte Zaro ima cak 434. Rekao je i da se ovaj kvart vec dvije godine intenzivno ureduje, od Boškovicevog uspona do prometne preregulacije, i dodao je da se trenutno izraduje projektna dokumentacija za uredenje Rovinjske i Tartinijeve ulice.

- Promet se, kada je Pula u pitanju, cesto apostrofira kao jedan od znacajnijih problema stoga se nadam da ce ova nova parkirna mjesta ipak rasteretiti okolne prometnice, a nepropisno parkiranih automobila biti što manje, posebice što su u neposrednoj okolici dvije škola i djecji vrtic, rekao je pulski gradonacelnik Boris Miletic.

Uz rijeci da je novo parkiralište tek desetak minuta udaljeno od centra grada, pozvao je svoje sugradane da ga što više koriste.

Za kraj još jedna informacija - parkiralište je, kako smo sami provjerili, od gradske tržnice udaljeno svega šest minuta hoda. (B. PETROVIC)

Uhodavanje automata na Karolini
Ovog tjedna zapoceo je probni period automatizirane naplate parkiranja na Karolini. No, s obzirom na odredene probleme, prvenstveno u softverskom dijelu, automatizirana naplata nece još neko vrijeme biti u funkciji te ce se i dalje obavljati rucno, a o pocetku primjene automatizirane naplate iz Pula parkinga ce, kažu, na vrijeme obavijestiti korisnike. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter