Pula: 26-godišnjak prijavljen za 12 kaznenih djela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjska i pazinska policija osumnjičile su 26-godišnjaka iz Pule da je počinio 12 kaznenih djela, od čega devet teških krađa, jednu razbojničku krađu, jednu tešku tjelesnu ozljedu i jednu krađu.

Mladića se tereti da je tijekom svibnja na pazinskom području, počinio četiri teške krađe provaljivanjem. Zajedno s 24-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine dvaput je provalio u motovunsku osnovnu školu. Osim što su porazbacali stvari u školi, mladići su otuđili računala, projektore, fotoaparat i druge tehničke uređaje, a oba puta provalili su i u aparat za tople napitke te su time pričinili ukupnu materijalnu štetu od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Mladiće se sumnjiči da su na području Pazinštine provalili i u dvije crkve. Prvo su nasilno ušli u crkvu u mjestu Munci, u kojoj su razbacali stvari te otuđili posudu s hostijama i misni kalež, a potom su provalili u crkvu u mjestu Sv. Bartol, gdje su ispreturali stvari, ali nisu ništa otuđili. Ukupna materijalna šteta koja je nastala procjenjuje se na više tisuća kuna.

Ostala kaznena djela 26-godišnjak je počinio na rovinjskom području, također u mjesecu svibnju. Tereti ga se da je pomagao 24-godišnjaku u počinjenju pet teških krađa tako da mu je čuvao stražu dok je državljanin Bosne i Hercegovine provaljivao u objekte. Meta njihova napada bile su tri kuće za odmor, dvije na području Kanfanara i jedna kod Bala te dva ugostiteljska objekta u Žminju. Mladići su otuđili odjeću, posuđe, alkoholna pića, cigarete i razne druge predmete, a ukupna materijalna šteta koju su pričinili procjenjuje se na  nekoliko desetaka tisuća kuna. Sumnjiči ih se i da su počinili krađu u mjestu Modrušani. Naime, pronašli su originalni ključ kuće, u kojoj tada nije bilo vlasnice te su otuđili novac i nakit, oštetivši je za više tisuća kuna.

Što se tiče razbojničke krađe, ona se dogodila 20. svibnja u Dvigradu, kada su mladići provalili u ugostiteljski objekt. Tada su ih prilikom počinjenja kaznenog djela zatekli vlasnici, koje su osumnjičeni fizički napali te su pritom 61-godišnjaku zadali teške tjelesne ozljede.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak je priveden u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a policijski službenici nastoje pronaći i 24-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter