Pula: 19-godišnjak pokušao ubiti vršnjaka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devetnaestogodišnjem Puljaninu osumnjičenom za pokušaj ubojstva vršnjaka iz Pule proteklog tjedna sudac istrage odredio je 10. svibnja zadržavanje u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke i ponoviti kazneno djelo. Zasad nije poznat motiv pokušaja ubojstva, a osumnjičeni mladić dosad nije evidentiran kao počinitelj kaznenih djela.

Premda se pokušaj ubojstva odigrao još 4. svibnja oko 23.50 sati, desetak minuta prije ponoći, nedaleko od središta zabave u Noći svjetlećih divova na Riječkom gatu i nedaleko od jednog ugostiteljskog lokala, istarska je policija o ovom događaju javnost izvijestila tek danas. Razlog tome je u činjenici da je počinitelj nakon ozljeđivanja vršnjaka nepoznatim oštrim predmetom pobjegao te ga je policija pronašla i kriminalistički obradila 9. svibnja te ga smjestila u pritvorsku jedinicu. Sutradan je sudac istrage na prijedlog pulskog Županijskog državnog odvjetništva mladiću odredio jednomjesečno zadržavanje iza rešetaka.

Od Gorana Paića, glasnogovornika pulske Opće bolnice, doznajemo da je ozlijeđeni mladić stabilno i izvan životne opasnosti.

Iz policije doznajemo da zasad nije poznato je li 19-godišnjak ozlijedio vršnjaka nožem ili je riječ o nekom drugom predmetu budući da sredstvo izvršenja nije pronađeno.

- Policija je, veli Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske, nakon događaja obavila očevid, razgovarala sa svjedocima i oštećenim te došla do saznanja o mogućem počinitelju. Nakon što je pronađen, 19-godišnjak je kriminalistički obrađen, a u međuvremenu je promijenjena i kvalifikacija kaznenog djela za koje se tereti - iz nanošenja teške tjelesne ozljede u pokušaj ubojstva, veli Vitasović. (M. KOŠTA)


Podijeli: Facebook Twiter