Pukotine kroz koje izviru emocije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Kada sam jednom bila na Murticevoj izložbi, pomislila sam kako je nakon toga jedan komadic njega ostao u meni. Nadam se da ce tako sada i jedan dio mene ostati s vama, rekla je porecka amaterska slikarica Branka Jankovic-Miloš na otvorenju svoje izložbe "Pukotine" u funtanjanskoj galeriji Zgor murve. U tehnici akrila nastalo je cetrnaest izloženih radova kroz koje autorica koristeci crnu, bijelu i crvenu boju poziva na preispitivanje kako gledateljevih, tako i vlastitih emocija.

"Kroz cetiri rada njene prethodne faze razabire se put traženja i analiziranja boje, poteza, mogucnosti i poruke koju autorica želi poslati. U novim radovima naziremo teksturu prirodnih elemenata poput drveta, igru prepletenih niti, oblike ljudskog tijela koji to uopce ne moraju biti, vodopade ili neke misticne svjetove, cipkaste plohe ili geometrijski tocne namaze monokromnog. Nalazimo ono što želimo ulazeci u vlastite pukotine, uvuceni u nametnutu igru, otkrivajuci svoje i njene svjetove, rekla je na otvorenju izložbe i napisala u pratecem katalogu profesorica likovne umjetnosti Gordana Restovic. Velike pohvale uputila je postavu izložbe koji potpisuju Melanka Herbut i Wolfgang Wunderlich.

Jankovic-Miloš završila je ekonomski fakultet. Iako se slikarstvom bavi od najranije dobi, tek se u zadnjih nekoliko godina odlucila svoj likovni svijet pokazati publici. Imala je nekoliko samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu, a ucestvovala je na mnogim skupnim izložbama kao clan umjetnicke udruge Syrlin.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter