Puk'o glas, ali ne i srce

Tatiana Giorgi (M. ANGELINI)
Tatiana Giorgi (M. ANGELINI)

Nemali problemi s glasom, u zahtjevnijim vokalnim dionicama i iza granice pucanja, otežali su sinoć Tatiani Giorgi promociju njenog prvog solističkog albuma "Direkt" u pulskom Rock Caffeu. Podrška publike nije izostala tijekom cijelog koncerta i premda je glas zbog zdravstvenih poteškoća nije poslužio sto posto, dala je, kako je Tatiana sama rekla na kraju jednosatnog nastupa, sto posto svog srca.

Za pretpostaviti je da bi publika i za odgodu koncerta imala razumijevanja, tim više jer je svirka planirana kao neformalna, intimna, gotovo privatna promocija debi albuma, uz izdašnu i vrlo ukusnu zakusku za sve posjetitelje.

Treba, međutim, reći da bi se pulski Rock Caffe, drži li do sebe kao ozbiljnog mjesta klupskih svirki, morao konačno uozbiljiti i uložiti u kvalitetan razglas i stručnjaka za razglasom. Da su ti uvjeti bili osigurani sinoć, Tatiana se ne bi uzalud trudila glasom nadjačati bend koji je njoj na bini, tik ispred pojačala, bio preglasan.

Koncert je dobro otvoren akustičnom obradom "Just Like Heaven" grupe The Cure, koju je Tatiana sugestivno izvela zajedno sa svojim nekadašnjim učenikom iz "Čarobne frule", gostujućim gitaristom Vedranom Grubićem. Bila je to oda danima kada je kao 18-godišnjakinja s akustičnom gitarom prvi put nastupila u ovom istom prostoru.

U nastavku je uvjerljivo zvučala i izvedba pjesme s debi albuma "One Very Pathetic Story About Mary O'Neal", a Tatianu je za klavijaturama pratio autor ove pjesme (glazbe, teksta i aranžmana) pulski skladatelj Branko Radić Pate.

Vokalni problemi počeli su se nazirati za izvedbe swing pop singla "Mjesec" koji je najavio rujansko objavljivanje "Direkta", tada već s bendom na sceni. Sastav je nastupio u postavi Alen Spada i Mauro Giorgi - gitare, Davor Milovan Billy - bas, Leon Brenko - klavijature i Zoran Milan - bubnjevi.

Vokalno su prilično sporne bile izvedbe pjesama "Naći ću te", "Daleko od istine" i "Utjeha". Dojam je da je, unatoč svim problemima, najbolje zvučala odjavna "Tiho", ponajbolja skladba s Tatianinog prvijenca.

Uskoro će, kako nam je i sama rekla nakon koncerta, oformiti vlastiti bend, a s obzirom na njeno dugo glazbeno iskustvo (Gustafi, Franko Krajcar Band, vođenje dječjeg Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula", predavanje glazbe u pulskoj Osnovnoj školi Kaštanjer), ovu suptilnu, ali upornu i hrabru pulsku glazbenicu čekaju novi kreativni i autorski izazovi. Tu je sav gušt i smisao. Idemo dalje. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter