PUI: Predstavljeni novi načelnici postaja

(Snimio Manuel ANGELINI)
(Snimio Manuel ANGELINI)

Načelnik PU istarske Dragutin Cestar danas je medijima predstavio 11 novoizabranih načelnika istarskih policijskih postaja. Među svim imenovanima dvojici načelnika potvrđena je funkcija koju su dosad obnašali - riječ je o načelniku Postaje aerodromske policije Pula i načelniku Policijske postaje Buzet. Funkciju načelnice Policijske postaje Pula narednik će pet godina obnašati žena, dosadašnja pomoćnica načelnika pulske kriminalističke policije Tatjana Božac-Maksić.

Na mjesto načelnika bujske postaje imenovan je Ante Finderle, dosadašnji načelnik pazinske postaje. Davor Švenda iz odjela za sigurnost cestovnog prometa porečke postaje imenovan je načelnikom umaške postaje, a Davor Tomičić iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa PUI prelazi na mjesto načelnika labinske policije.

Valter Opašić, koji je dosad bio zadužen za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću novoimenovani je načelnik pazinske postaje. Denis Merlić je ostao na mjestu načelnika buzetske postaje, a dosadašnju načelničku funkciju zadržao je i Branko Ivan Bestulić u pulskoj postaji aerodromske policije.

Ivica Kešinović novi je načelnik PP Poreč, a na tu je dužnost došao s mjesta pomoćnika za pomorsku i graničnu policiju umaške postaje. Renato Božac, dosadašnji pomoćnik načelnika pulske postaje za ustroj i organizaciju rada imenovan je na mjesto načelnika rovinjske postaje. Na mjesto načelnika pulske prometne policije postavljen je Domagoj Fabijančić, koji je dosad bio službenik za preventivu u cestovnom prometu u Sektoru policije PU istarske. Emir Jakupović je novi načelnik pulske pomorske policije, dosad je radio u Odjelu općeg kriminaliteta.

Cestar je kazao da je ovo prvi puta da se načelnik bira putem internog natječaja, čime se teži k depolitizaciji policije. Naglasio je da su prijavljeni kandidati prošli kroz pismene provjere znanja i intervjue. Komisija je kod kandidata utvrđivala profesionalne ciljeve, motivaciju, radno iskustvo u struci, njihove interese, te rezultate u dosadašnjem radu.

Načelnik Cestar izrazio je svoje zadovoljstvo novoimenovanim načelnicima i poželio im dobar i predan rad u službi. Podsjetimo da je Cestar zamijenio Mladena Blaškovića na mjestu načelnika PU istarske početkom listopada ove godine. (M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter