Puhovski o debati: "Potpuno promašena emisija"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovo je bila jedna potpuno promašena emisija. Ona je održana jedan mjesec prije izbora i neće imati nikakav efekt kada građani 11. rujna izađu na birališta. I oblik emisije je bio potpuno promašen, sličio je na kakvu američku srednješkolsku debatu. A i voditelj je bio nepripremljen. Bolja bi forma bila da su njih trojica naprosto sjedila u studiju i razgovarala. 

Plenković je bio puno pristojniji, ali je bio slabije pripremljen i s manje sadržaja. S druge je strane Milanović bio puno bolje pripremljen, posebno kada je riječ o gospodarstvu, ali je bio previše sklon samohvali. Plenković se predstavio kao društvena općenitost, kao čovjek kojeg ćemo u potpunosti moći upoznati kao političara tek ako, i kada, postane predsjednik Vlade. Očito je izabrao strategiju da i kao predsjednik HDZ-a ostane u prvom redu diplomat. 

S druge je strane Milanović bio umjereno bahat, ali je sebe previše hvalio. To da on bolje barata činjenicama je vidljivo i nije bilo potrebe da sam to još stalno naglašava. Bio je precizniji u većini odgovora. Možda je vrdao tek oko nekih takozvanih lijevih tema koje su mu možda bile osjetljive. Na primjer, proslava ustanka u Srbu gdje je pogrešno inzistirao na točnoj činjenici da je HDZ-ova Vlada 2011. godine obnovila spomenik u Srbu. Tu je trebao biti jasniji. Ili oko pitanja Titovog trga. 

I sada se vidi da ovdje nije bilo mjesta ni za Petrova, ni za Bandića koji sami sebe proglašavaju premijerskim kandidatima. Samo što je Bandić svjestan da on to nije, dok za Petrova to nisam siguran – komentirao je Žarko Puhovski. 

(Dražen Ciglenički/NL)


Podijeli: Facebook Twiter