Puh Belci: Želim intenzivan kontakt s građanima

Elena Puh Belci (M. ANGELINI)
Elena Puh Belci (M. ANGELINI)

Elena Puh Belci, donedavno pomoćnica i desna ruka pročelnika za društvene djelatnosti Erika Lukšića, na lokalnim izborima izabrana je za dogradonačelnicu Pule. U gradskoj upravi radi već 15 godina, a posljednjih godina u fokusu su joj bila djeca i mladi, a vodila je i niz uspješnih projekata kao što su Grad - prijatelj djece, osnivanje Dječjeg vijeća Pule, e-upise i druge.

Koje će biti Vaše temeljne smjernice kao dogradonačelnice?

- Temeljit ću svoj rad, prije svega, na intenzivnom kontaktu s građanima i sudjelovanju u rješavanju njihovih dnevnih problema i dilema, naravno u suradnji s ostalim članovima gradske uprave kako bi zajedno što uspješnije realizirali program gradonačelnika Borisa Miletića... Moje smjernice u radu bit će davanje učinkovitijih rješenja, pojednostavljenje procesa i aktivno sudjelovanje u donošenju odluka vezanih uz sve segmente rada gradske uprave.

Na kojim je segmentima iz Vašeg djelokruga potrebno više angažmana?

- Smatram da je gradska uprava posljednjih godina ostvarila zapažene rezultate u područjima kao što je modernizacija, informatizacija, transparentnosti uprave. To je sigurno nešto na čemu se treba konstantno angažirati. Radit ću na tome da još pojeftinimo, pojednostavimo i unaprijedimo usluge i rad gradske uprave, a iskustva koja sam stekla u dosadašnjem radu zasigurno će mi pomoći da to ostvarim. Nekad je potrebno samo malo reorganizacije da bi se stvar poboljšala. Svakako ću nastaviti raditi u segmentu mladih i djece jer smatram da je to ono što stvara trajne vrijednosti i što je konkretno. Pokušat ću što je više moguće spojiti želje i mogućnosti, no svakako ćemo nastaviti s ulaganjem u predškolski odgoj i obrazovanje općenito. (Nera SOFTIĆ)

CIJELI RAZGOVOR PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter