Puh Belci i Cvek kandidati za dogradonačelnike

Elena Puh Belci, Boris Miletić i Robert Cvek (M. MIJOŠEK)
Elena Puh Belci, Boris Miletić i Robert Cvek (M. MIJOŠEK)

Kandidat koalicije IDS-HNS-ISU-Zeleni za novi mandat pulskog gradonačelnika Boris Miletić predstavio je svoje zamjenike uoči nadolazećih lokalnih izbora. Dosadašnja dogradonačelnica Elena Puh Belci iznova je kandidat za Miletićevog zamjenika, dok je novi kandidat za dogradonačelnika Robert Cvek, dosadašnji predsjednik Gradskog vijeća, koji je tako zamijenio "vječnog" dogradonačelnika Fabrizija Radina.

- Oba kandidata za zamjenike, i Puh Belci i Cvek, svojim izuzetnim rezultatima rada, predanošću i zdravom ambicijom predstavljaju najbolji odabir za ove odgovorne dužnosti. Svoje zavidno iskustvo od prvog će dana ulagati u realizaciju zajedničkog programa, a energije i entuzijazma im ne nedostaje. Dosadašnjim radom već su pokazali da su sposobni, vrijedni i dosljedni, a sada će zajedno samnom i sugrađanima graditi dalje naš grad. Puh Belci je diplomirani pedagog, s 20 godina iskustva u gradskoj upravi, a Zajednica Talijana dala joj je jednoglasnu potporu. Cvek je, pak, u posljednje četiri godine spoj građana s gradskom upravom jer je bio otvoren prema svima, rekao je u uvodu Miletić, istaknuvši da su Puh Belci i Cvek u dosadašnjem mandatu bili nositelji velikog broja gradskih projekata, a u naredne četiri godine žele gradsku upravu dodatno približiti Puljanima, odnosno dodatno unaprijediti transparentnost.

Zahvalivši se svima koji su podržali njenu kandidaturu Puh Belci, koja je i do sada bila zadužena za gradske društvene djelatnosti i prava najmanjih, je naglasila samo neke projekte koji su uspješno odrađeni u posljednjem mandatu.

- Pored postignute veće učinkovitosti gradske uprave, poboljšane komunikacije s građanima te podignutog standarda usluga građanima meni je posebno drago što će se realizirati gradski bazen, što je gradska uprava certificirana prema tri norme koje garantiraju kvalitetu poslovnih procesa te što smo ostvarili pravo korištenja bespovratnih 30,6 milijuna eura ITU mehanizma. Dokazali smo da znamo i možemo provesti ono što obećamo i za što smo dobili povjerenje građana. Sigurna sam da s građanima možemo i dalje Pulu učiniti još boljim mjestom za život. Za mene je velika čast podrška Zajednice Talijana, ali i obaveza da još jače promičem prava talijanske manjine, rekla je Puh Belci.

Cvek je, pak, istaknuo da je kao predsjednik Gradskog vijeća stekao uvid u rad gradske uprave i projekata, te da je imao prigodu razgovarati s tisućama građana te smatra da svojim višegodišnjim iskustvom u privatnom sektoru može doprinijeti realizaciji svega s čime koalicija IDS-HNS-ISU-Zeleni izlazi pred građane i traži njihovo povjerenje.

- Želim biti poveznica gradske uprave i građana, osoba kojoj se Puljani u svakom trenutku mogu obratiti i iznijeti potrebe, za koju će biti sigurni da je svjesna svoje uloge i obaveze koju osjećam prema sugrađanima, zaključio je Cvek.

Miletić je najavio još brže razvijanje Pule, te su njegovi zamjenici jamstvo da se neće popustiti pred izazovima. Ujedno je aktualni gradonačelnik predstavio sedam točaka svog izbornog programa: 1. dovršetak izgradnje nove Opće bolnice, nastavak ulaganja u zdravlje građana i širenje kapaciteta domova umirovljenika; 2. nove investicije i otvaranje radnih mjesta; 3. nastavak uređenja rive, pulskih plaža i modernog pročistača; 4. nastavak ulaganja u gradski promet; 5. ulaganja u odgoj i obrazovanje djece, učenika i studenata; 6. uređenje gradskih fasada kao glavni gradski prioritet; 7. ulaganja u kulturne projekte. (G. ROJNIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter