PUF: Nagrade najboljima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nagrada Oblak, koja se dodjeljuje za scensko promišljanje koje svojom cjelovitošcu i zaokruženošcu ostaje središnjim i prestižnim ukrasom kazališnog neba PUF-a, dodijeljena je ex aequo predstavama "Odmor od povijesti" Bacaca sjenki i "Prokletstvo Poe-a" Teatra Corsario.

Kako je napisao žiri u motivaciji, "obje predstave imaju jako naglašeni scenski, likovni i zvucni element. Dok Bacaci sjenki to cine diskretno i suptilno, Teatro Corsario je u tome eksplicitan i izravan.

Predstavi "Glorija" Siniše Labrovica pripala je nagrada Vjetar. Labrovic je u "Gloriji" iznimno originalan i nekonvencionalan, a istodobno tradicionalan. Mocan je to i cjelovit performans koji donosi svježinu i postaje zvijezda Danica na PUF-ovoj stazi slavnih. Nagrada se dodjeljuje za istraživacke dosege koji naslucuju promjenu i donose kazališnu svježinu.

Nagrada Kaplja za pojedinacno ili skupno ostvarenje koje unutar svog prinosa predstavlja nagovještaj osvježenja i trag na kazališnom nebu PUF-a dodijeljena je predstavi "Ovo nije moja šuma" umjetnicke organizacije Kik Melon. Vrsno performersko umijece Silve Marchig i Darka Japelja predstavi daje posebnu vrijednost, istaknuo je žiri.

Prosudbeni žiri djelovao je u sastavu Branko Potocan, koreograf i plesac (Slovenija), Bojana Custic Juraga, kazališna kriticarka Glasa Istre i Davor Miškovic, diplomirani sociolog (Hrvatska).


Podijeli: Facebook Twiter