PUF kao lijek protiv ucmalosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Devet predstava, performans, izložba i bogat popratni glazbeni program okosnica su ovogodišnjeg izdanja 17. medunarodnog kazališnog festivala PUF koji ce još jednom uz pomoc kazališta oživiti pulske ulice, trgove i parkove od 1. do 5. srpnja.

U Pulu dolaze umjetnici iz Ceške, Slovenije, Srbije, Belgije, Australije, Grcke, Poljske, Francuske i, naravno, Hrvatske, najavio je na konferenciji za novinare u pulskom jazz baru Fiorin umjetnicki direktor PUF-a Branko Sušac.

- Jedan od razloga zbog kojeg radim PUF je Pula, koja danas nije nalik onoj u kojoj sam proživio svoju mladost. Želim urbanu Pulu, gradane koji medusobno komuniciraju, ljude koji se smiješe. Želja da se pokrene nešto i da se afirmiraju prave vrijednosti naš su jedini adut u borbi protiv ove ucmalosti, kazao je Sušac najavljujuci ovogodišnji festival.

Program festivala zapocinje u petak, 1. srpnja, u INK-u, gdje ce u 20.30 sati gostovati clanovi Studentskog teatra Lero iz Dubrovnika predstavom "Psyche pelingrada". U 22 sata u prostoru Arena trikotaže slijedi tradicionalni "Anno Domini" koji ove godine nastaje u ceško-hrvatskoj koprodukciji pod redateljskom palicom Žana Loosea.

Program se u subotu nastavlja u 10 sati u jazz baru Fiorin pjesnickim programom "Jutro s Enesom Kiševicem", a navecer se u 19 sati u galeriji Anex MMC-a Luka otvara foto-videoizložba studenata ljubljanske Akademije za vizualne umetnosti. Medu brojnim radovima bit ce tu i oni mlade Puljanke Olje Grubic. Slijedi u 20.30 u INK-u predstava srpskog Ister teatra "Pustinja" te u 22 sata na parkiralištu Karlo Rojca "Srca andela" belgijskog Theatera Tol. Upravo je ovu predstavu Sušac istaknuo kao jednu od vizualno najupecatljivijih ovogodišnjeg PUF-a.

Performansom "Buto-Neto" pulske performerice Ivane-Nataše Turkovic, koji se od 20.30 sati izvodi na potezu od Portarate do Giardina, nastavlja se program u nedjelju. Slijedi u 21.30 sati u INK-u predstava Ekstremnog muzickog kazališta - DB Indoš "Cefas".

U ponedjeljak, pak, program PUF-a zapocinje koncertom belgijske grupe Le ban de Chevigny u 19.30 na Portarati, a zatim u 20.30 u INK-u igra predstava "Kroz oci dodira" Branka Potocana i Fourklora. Predstava "The garden" Adama Reada iz Australije, Spyridona Paterakisa iz Grcke i Barbare Pradzynske iz Poljske na rasporedu je u 22 sata u Parku grada Graza.

Posljednjeg dana festivala, u utorak, 5. srpnja na Forumu u 21.30 gostuju clanovi francuske trupe Ulik & Le S.N.O.B. s predstavom "Glisssssssendo", a potom u 22.16 u INK-u igra "Glad" poljskog Teatra formyja. Sve kulminira u 23.30 u festivalskom klubu u Areni trikotaži dodjelom Oblaka, Vjetra i Kaplje - nagrada "kazališnog neba PUF-a" najboljim ostvarenjima. (R. LICUL)

Bogat popratni program
Svake je festivalske veceri pripremljen bogat popratni glazbeni program koji u festivalskom klubu u Arena trikotaži zapocinje nakon 23.30. Tako ce u petak biti predstavljen glazbeni projekt „154th day of the year" brace Alena i Nenada Sinkauza. U subotu nastupa pulski bend Light Cast, a vecer kasnije Gedore. Ponedjeljak je rezerviran za jazz uz bend Estate, dok ce posljednju vecer PUF-a uvelicati gosti iz Belgije iz grupe Le ban de Chevigny.


Podijeli: Facebook Twiter