PUF: Desetak predstava za pet festivalskih dana

S prošlogodišnje predstave "Anno Domini" (Arhiva GI/D. ŠTIFANIĆ)
S prošlogodišnje predstave "Anno Domini" (Arhiva GI/D. ŠTIFANIĆ)

Devetnaesto izdanje kazališnog festivala PUF predstavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Fiorinu. O ovogodišnjem je programu govorio čelni čovjek PUF-a Branko Sušac, naglašavajući da su do sada odigrali 180 predstava te stotinjak popratnih programa s umjetnicima iz čitavog svijeta.

- Unatoč teškim vremenima što se financija tiče, mi idemo dalje, ja sam mama i tata PUF-a, ali tu je i sjajna mlada ekipa koja će preuzeti ovaj festival kada odem u mirovinu - Ana Černjul, Mirjana Ban i Marko Bolković. Kao i svake godine, i ove ćemo festival otvoriti predstavom "Anno Domini" koja ima zadatak recenzirati svjetska i domaća umjetnička stremljenja, a ovogodišnji se ostvaruje u suradnji sa švedskim umjetnicama pod redateljskom palicom SU-EN, kazao je Sušac.

SU-EN je istaknula svoje zadovoljstvo što je ponovno na PUF-u te je kazala da će ovaj projekt, koji će ovoga puta biti dnevni a ne, kao što je to do sada bila praksa, večernji, biti odigran u ponedjeljak, 1. srpnja, u podne na Portarati te da će donijeti razne dimenzije i vrste umjetnosti.

Govoreći o programu Ana Černjul istaknula je da se ponovno vraća Teatro stabile iz talijanske regije Marche, a posljednjeg dana festivala nastupit će i poljski Teatr Osmego Dnia. Svakodnevno će se održavati i koncerti u festivalskom klubu Monte Paradiso.

Program, dakle, počinje u ponedjeljak u podne na Portarati međunarodnim projektom "Anno Domini 2013", a u 20.30 sati u Istarskom narodnom kazalištu gostuje Teatro stabile delle Marche. Anno Domini nastavlja se u 22 sata u Muzeju suvremene umjetnosti Istre.

U utorak, 2. srpnja, u 20.30 sati u INK-u će se odigrati Booroloola projekt iz Njemačke, a u 22 sata u parku Monte Zaro češka predstava Sand-woman. Trećeg dana je na programu u 20.30 sati u INK-u predstava francuskog Oriantheatre companyja, a u 22 na Forumu gostuje kazalište iz Ukrajine. SU-EN će prirediti predstavu i u četvrtak, 4. srpnja, u INK-u, a iste večeri u 22 sata u dvorištu Rojca na programu je predstava "Human mechanism" iz Srbije.

Posljednjeg dana festivala u 20.30 sati u Zerostrasseu bit će reprizirana INAT-ova "Proba orkestra", a na Karolini u 22 sata gostuje poljski Teatar Osmego Dnia s predstavom "The ark".

Ovogodišnji žiri čine Nataša Govedić (kazališna kritičarka i teatrologinja), Boris Vincek (novinar Glasa Istre) te Radmila Đurica (filmska i kazališna kritičarka iz Beograda). (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter