Pucnjava u shopping centru u SAD-u: Troje mrtvih i dvoje ranjenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri su osobe ubijene i dvije ranjene u petak navečer u pucnjavi u shopping centru na sjeverozapadu SAD-a u saveznoj državi Washington u kojoj vlasti tragaju za počiniteljem napada, prenose mediji. 

Vlasti su prvo objavile na društvenim mrežama da su ubijene četiri osobe u napadu koji se zbio oko 19 sati u shopping centru Cascade Mall u Burlingtonu, 105 kilometara sjeverno od Seattlea. 

Mediji među kojima i ABC News kasnije su prenijeli da su ubijene tri a ne četiri osobe. Ubijene su tri žene, jedan je muškarac životno ugrožen a jedna je žena pretrpjela ozljede koje nisu opasne po život, objavio je glasnogovornik policije Mark Francis za ABC. 

Prema lokalnim medijima zbog pucnjave je otkazana nogometna utakmica u obližnjoj srednjoj školi i svi su evakuirani. 

Francis je objavio na Twitteru da policija traga za napadačem kojeg opisuje kao latinoameričkog muškarca odjevenog u sivo i koji je zadnji puta viđen dok je hodao prema obližnjem autoputu. 

"Tragedija je večeras pogodila Washington. Naša su srca u Burlingtonu", objavio je na Twitteru guverner Washingtona Jay Inslee. 

Do pucnjave je došlo manje od tjedan dana nakon što je muškarac izbo devet osoba u shopping centru u središtu Minnesote prije nego što je ustrijeljen. FBI taj napad istražuje kao moguće terorističko djelo. 

Prema televizijskoj kući NBC News washingtonska policija za sada ne smatra da se radi o terorističkom činu u Burlingtonu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter