Pucnjava i okršaj u Kašteliru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zoran L. (36) i Luciano B. (39) lakše su ozlijedeni nakon sukoba koji se u srijedu oko 13.50 sati dogodio u kafe baru La Kabana u Kašteliru. Armando Arbanas koji je izazvao okršaj i potegnuo pištolj, i to navodno zbog duga koji je jedan od dvojice pretucenih imao prema njemu, pobjegao je s mjesta sukoba, ali se navecer predao policiji.

Predao se u 20:25 sati u postaji Porec, povrdila je policija.

Ozlijedeni Zoran L. je jedan od suvlasnika La Kabane. Drugi suvlasnik, koji nije želio da mu objavimo ime, nam je rekao:

- Gosti su sjedili na terasi kafica kada je došlo do tucnjave. Sudjelovale su ukupno tri osobe. Jedan je potegnuo pištolj. Prvo je valjda prijetio pištoljem i onda je udario mog kompanjona tim pištoljem po glavi. Udario je pištoljem po glavi još jednog muškarca. Nakon toga jednom je pucao u tlo. Sva trojica znaju se od ranije.

Luciano B., koji je ozlijeden u okršaju, u telefonskom nam je razgovoru ispricao:

- Vlasnik kafica i taj covjek, kojeg ja ne poznajem (Armando Arbanas, op.a.), poceli su se naguravati. Moje društvo je sjedilo za drugim stolom, a kad smo vidjeli naguravanje ustali smo. Taj meni nepoznati covjek je tada na mene bacio pepeljaru i poceo me udarati nekakvom palicom. Potom je ispalio hitac iz pištolja.

Dodao je da u kaficu nije bilo potezanja sjekira, kako su mediji prvotno spekulirali.



Istarska je policija na svom web portalu izvijestila da je Centar 112 prvi zaprimio dojavu o pucnjavi, ali i o tome da su u pucnjavi ozlijedene dvije osobe. Na mjestu dogadaja policajci su zatekli dvije osobe s lakšim ozljedama, i to ozljedama zadobivenim u tucnjavi, a ne vatrenim oružjem.

Neslužbeno smo saznali da je Armando Arbanas bivši pripadnik specijalne policije te da se s mjesta obracuna udaljio u automobilu stranih registracijskih oznaka.

Policajci s pancirkama i naoružani dugim cijevima bili su rasporedeni u blizini svih vecih mjesta i na cestama koje vode prema granicnim prijelazima. Prvi policijski punkt bio je postavljen vec na staroj cesti za Pulu, odnosno kod benzinske crpke u Baderni. Na ulazu u Vodnjan sa zapadne strane policija je na desnoj traci u smjeru Puli usporavala promet i kontrolirala vozila.

Ispred kafica La Kabana smo zatekli policajce koji su obavljali ocevid. Policijska traka, osim neposredno ispred kafica, bila je razvucena i preko zidica u smjeru obližnjeg vinograda. Upravo su na tom mjestu obilježena tri traga. Koliko smo uspjeli razaznati, jedan od njih oznacavao je krv na tlu.

Dežurni istražni sudac Svetislav Vujic nije izlazio na mjesto dogadaja vec je ocevid prepustio policiji.


Podijeli: Facebook Twiter