Pucar jedini prošao grupu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi dan prvenstva Hrvatske u stolnom tenisu nije prošao izrazito dobro za pulske stolnotenisace. Od igraca iz stolnoteniskog kluba Pula samo je Tomislav Pucar, trenutno sedmi kadet u Europi prošao grupu. U relativno teškoj grupi, Pucar je završio na drugom mjestu izgubivši od nositelja Gacine 4:0 u setovima.

Možda neocekivano ispao je Matej Mamut koji je izgubio od favorita natjecanja Tan Ruiwua iz Zagreba. No, Mamuta je mucila ozljeda ramena koja je vjerojatno uzrok njegovog poraza od Filipa Zeljka 4:1 u setovima. Ivan Slavic koji je dobio najtežu grupu ocekivano nije prošao dalje a tome je svakako kumovala i ozljeda ramena.

U kategoriji žena Ivanka Bilobrk je takoder odustala zbog ozljede, a redom ispale i Ljiljana Jankovic, koja je bila u izrazito teškoj grupi te Dina Pervan, koja je izgubila od favoritkinje natjecanja Matee Jeger 4:0 u setovima.

Plasman pulskih stolnotenisaca kratko je prokomentirao i trener stolnoteniskog kluba Pula Daniel Rojnic:

- Nisam zadovoljan ali s obzirom na situaciju rezultat je ocekivan. Na natjecanju je došla samo kvaliteta i zato nismo prošli, to je realnost. Mi smo uvijek na sredini ljestvice, tako stvari stoje, kazao je Rojnic.


Podijeli: Facebook Twiter