Pucao sam sebi u glavu u središtu Pule

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sinocnja pucnjava u Puli u Parku grada Graza nije bila pokušaj ubojstva vec je 30. godišnji Puljanin sam sebi pucao pištoljem u glavu, kazao nam je Valter Opašic iz PU istarske nakon policijskog ocevida. Mladic je s teškom ozljedom glave zbrinut na Odjelu anestezije i reanimacije u pulskoj bolnici.

Da podsjetimo, jedna je osoba teško ranjena vatrenim oružjem u petak navecer u središtu Pule, u Parku grada Graza. Premda je prva informacija govorila da se u tom parku dogodilo ubojstvo, Valter Opašic iz PU istarske je izvijestio da je tamo jedan mladic teško ranjen i prevezen je u Opcu bolnicu u Puli.

Sinoc se nije znalo se ne zna je li u njega netko pucao ili si je sam pucao u glavu.

Na mjestu dogadaja zatekli smo šestoricu policajaca koji su trakama oznacili mjesto dogadaja te prolaznicima branili prilaz s parkirališne strane koju nisu još bili potpuno ogradili trakom. Na bijelom puteljku vidjeli smo lokvu krvi te u njezinoj neposrednoj blizini sjajni predmet za koji nam nisu željeli potvrditi da je pištolj. No, kada ga je jedan od istražitelja pridignuo vidjeli smo da se radi o pištolju.



Nismo zatekli ni jednog ocevica samog dogadaja, ali jesmo par koji je naišao na tijelo mladica na puteljku. Žena nam je rekla da je mladic imao prostrijelnu ranu na glavi. Što smo dulje tamo pokušali nešto više saznati sve je više ljudi dolazilo.

Tako smo od jedne osobe saznali da se radi o mladicu 1980-og godišta koji s roditeljima živi kao podstanar u zgradi u neposrednoj blizini parka, u Ulici Sergijevaca na broju 4. Ta je osoba cula, kao i ostali stanari, svadu mladica, ali ne i pucanj. Cak je rekla da su roditelji mladica sve culi, da su odmah otrcali dolje i da se majka srušila na zemlju dok su mladica kolima Hitne medicinske pomoci odvozili u bolnicu. Na mjestu dogadaja ostao je otac koji je razgovarao s policajcima.

Nešto kasnije primijetili smo visokog mladica starog oko 30 godina, duge crne kovrcave kose svezane u konjski rep koji je cucnuo s glavom medu rukama i tako ostao nekoliko minuta. Kada se podignuo u pratnji dvojice policajaca u civilu otpracen je u policijsku postaju. (S. BODLAJ IVAŠIC, snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter