Pucanj u - psa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon šišanskog slucaja otrovanog psa u našu se redakciju javio Stanko Radulovic s pricom koja je, u najmanju ruku stravicna. Naime, u dvorištu njegove kuce u Ližnjanu ustrijeljen je krajem srpnja Rex, njegov cistokrvni njemacki ovcar. Nepoznati pocinitelj to je ucinio tijekom noci, najvjerojatnije pomocu prigušivaca, jer Radulovic i njegova supruga nisu culi nikakav pucanj.

- Dvorište mi je bilo puno krvi, pas je ustrijeljen u vrat i mucio se satima. Napravljena je obdukcija, a slucaj sam prijavio policiji i predao metak kojim je ustrijeljen. Napravili su ocevid i nadam se da ce doci do nekih saznanja, prica nam Radulovic, istovremeno pokazujuci još uvijek prisutne tragove krvi oko kuce.

Pas je nakon hica teturao po dvorištu i ocigledno krvario do jutra, jer su po dvorištu vidljivi tragovi krvave linije, odnosno putanja kojom je hodao i tražio spas.

Nesretnom vlasniku psa ovo je tek jedan od mnoštva šokova koje unazad nekoliko godina proživljava sa svojim psom. Rex je, naime, krajem 2007. otrovan, no uspio ga je na vrijeme odvesti veterinaru i izlijeciti. Tri godine nakon tog dogadaja ipak mu nije bilo spasa.

- Prije Rexa imao sam psa koji je izboden u boksu. Tada supruga i ja još nismo živjeli u Ližnjanu. Kad sam ga došao nahraniti, docekao me stravican prizor. Boks je bio pun krvi, a pas nemilice izboden. I taj sam put sve prijavio policiji, no nisu pronašli pocinitelja. Istog psa je te godine u srpnju netko udario sjekirom po glavi. Imao je reznu ranu dugacku 15 centimetara. Na srecu, uspio sam ga spasiti, nastavlja sa stravicnim nizom Radulovic.



Nakon tih nevjerojatnih dogadaj postavio je videonadzor na kucu, no pocinitelj je, kaže, ovaj put ocigledno znao pogoditi kut koji ne snima kamera i ustrijeliti psa.

- Upucan je ocigledno sa stražnje strane kuce jer sam snimke predao policiji, no na njima se ne vidi nitko. Strašno je što je mogao promašiti psa i pogoditi nekoga u kuci. Supruga i ja smo u šoku jer tko može ubiti psa, može i covjeka. Ugrožena nam je sigurnost, to je jedino sigurno, zakljucuje uznemireno Radulovic.

Iako bi covjek odmah pomislio da se radi o lošim susjedskim odnosima i nekoj vrsti osvete, Rexov vlasnik nam objašnjava da nije imao nikakvih razmirica, niti prijetnji, a i kuca mu se nalazi na osami. Glasan lavež pasa takoder ne može biti povod jer bi, kaže Radulovic, prvo njemu smetali, a kad bi i poceli lajati izašao bi van i smirivao ih. Osim toga, dvorište je ogradeno visokim zidom, podignutim da psi ne bi lutali uokolo i uvijek su bili, kaže, unutar okucnice.

U PU istarskoj saznajemo da je Radulovic podnio prijavu protiv nepoznatog pocinitelja i da nakon obavljenog ocevida još uvijek traje kriminalisticka istraga.


Podijeli: Facebook Twiter