Puca li vrsarska koalicija?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nezadovoljstvo koje su prošlog tjedna izrazili celnik vrsarskog SDP-a Serdo Popovic i njegovi stranacki kolege Branko Antulov Fantulin i opcinska vijecnica Ada Bikic zbog "jako tajnovitog nacina osnivanja" opcinskog dobrovoljnog vatrogasnog društva i "dodjele funkcija u udrugama prema podobnosti, clanovima IDS-a" otvorilo je pitanje o tome puca li u Vrsaru koalicija IDS-a i SDP-a, stranaka koje drže vecinu u opcinskom vijecu.

Navodno su SDP-ovci nezadovoljni jer smatraju da nisu ravnopravno ukljuceni u donošenje odluka koalicije. No, o eventualnom raspadu koalicije nitko zasad ne želi javno govoriti. Popovic, kada smo ga kontaktirali ovog tjedna, rekao je da nema više ništa za dodati svom priopcenju s konferencije za novinare.

- Za sada je status quo. Imamo sastanak kao koalicijski partneri u cetvrtak, dan prije sjednice opcinskog vijeca i do tada nemam više ništa za reci, odgovorio nam je Popovic.

Komentare o mogucoj krizi vlasti nije želio davati ni predsjednik IDS-a Armido Gerometta, koji nam je rekao da zbog putovanja nece moci prisustvovati današnjem sastanku.

Prema Popovicevim rijecima, vecinu funkcija u DVD-u dobili su djelatnici komunalca Montraker, ciji je clan uprave predsjednik vrsarskog IDS-a Armido Gerometta. SDP-ovci tvrde da ovo nije jedini slucaj favoriziranja IDS-ovaca u vodenju udruga te da je slican slucaj prisutan i u udruzi mladih Neverini.

Medutim, kako se poslije ispostavilo, potrebne materijale za formiranje povjerenstva za osnivanje DVD-a pripremo je opcinski tajnik Boris Šverko, ujedno i clan SDP-a, a na osnivackoj skupštini, medu dvadesetak okupljenih bili su i sadašnji SDP-ov vijecnik Oliver Šculac i donedavni Boris Juricevic.

Iz još jednog izvora bliskog politickim krugovima neslužbeno doznajemo da navodno u samoj opcinskoj organizaciji SDP-a postoje dvije razlicite struje, onih koji više i onih koji manje naginju IDS-u. (V. HABEREITER)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD CETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter