Publika i dalje obožava neprilagođenog Juru


Dugo, stvarno dugo ga nije bilo u Puli i to vremensko odsustvo broji se desetljećima, čak ne godinama, pa ipak Juru Stublića pulska publika nije zaboravila. Stari rocker i njegova mlada ekipa čija su vesla gitare i dobre vibracije doplovio je preksinoć do Pule na onom novom valu koji odavno nije više nov, ali zato je urezan u kolektivnu memoriju one starije, ali i mlađe publike koja je u solidnom broju ispunila dvorište Povijesnog i pomorskog muzeja Istre u sklopu programa Ljeto na Kaštelu.

Bili su to Jura Stublić i Film, iako ova postava nema veze s onom s početka ili kraja osamdesetih. Mlađahna je to ekipa, a da prilično dobro funkcioniraju pokazali su na sredini koncerta kad su četiri pjesme izveli bez Stublića koji je, kako reče, "otišao napuniti baterije", što god to značilo. Ostatak benda odlično je odradio svoj posao, pogotovo Borna Čop čiji je glas prilično sličan Stublićevom.

U svakom slučaju, Stublić je i dalje faca, to je i dalje onaj stari neprilagođeni Jura, publika ga voli i njegove pjesme su preživjele sve one valove koji su došli nakon njegovog zlatnog doba osamdesetih i početka devedesetih, što se vidjelo i sinoć. Možda je to bila samo prilika publici za jedno nostalgično glazbeno putovanje nakon toliko vremena, ali kad se pogleda koje su pjesme Jura i ekipa izveli, postaje jasno da su njegovi hitovi jako dobro preživjeli test vremena, dovoljno da ih publika zdušno zapjeva na koncertu. Da sad ne nabrajamo sve, ali spomenimo primjerice "Bili cvitak", "Mi nismo sami", "E, moj druže beogradski" ili pak "Sjećam se prvog poljupca" koja je izazvala euforiju u publici. Stublić često daje priliku publici da pokaže svoje vokalne sposobnosti, što često ima savršene logike, a ponekad baš i nema, kao u inače sjajnoj "Doći ću ti u snovima". Ipak, i ovaj koncert bio je dobar podsjetnik na to da su pjesme grupe Film svojevrsne pop rock himne koje traže povratnu reakciju publike na koncertima. (M. RADIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)

*OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 11. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter