Public Image Ltd. na turneju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon gotovo dva desetljeca diskografske pauze grupa Public Image Ltd. ponovno se aktivirala, a sa snimanjem ce krenuti nakon što odradi predstojecu americku turneju na koju krecu 16. travnja.

Potvrdio je to frontmen grupe John Lydon, koji je rekao i da ce grupa snimiti album novcem koji zaradi na turneji. Dio albuma vjerojatno ce se snimati i u Lydonovom kucnom studiju u Los Angelesu.

- Nemamo nikakve pomoci ni potpore, nemamo diskografsku kucu, nemamo sponzora, nemamo apsolutno ništa. Jedini nacin da skupimo novac za snimanje albuma jest da održavamo koncerte. Ovo me podsjeca na stare dane grupe Public Image Ltd., kad su se Sex Pistolsi raspali - morao sam škrtariti na svemu i grebati posljednje ostatke iz vlastitih džepova. Stvari se nisu puno promijenile od tada, kaže Lydon.

Veli i da je u posljednje vrijeme poprilicno zauzet, jer piše nove pjesme za album. - Nikad nisam prestao pisati pjesme. Vecina inspiracije zapravo mi i ne dolazi iz glazbenih krugova, cesto su to pomalo neocekivane stvari, kao primjerice ritam teksta koji se provlaci kroz vijesti koje cita spiker na vijestima, nekakav poseban ritam proizlazi iz toga.

Slicno mi se dešava i s filmovima. Isto to cine Shakespeare, kao i ostala kvalitetna poezija ili pak opako dobra knjiga, ili jednostavno duga šetnja, kaže Lydon.

Zadnji studijski album grupe Public Image Ltd. objavljen je 1992. pod nazivom "That What Is Not".


Podijeli: Facebook Twiter