PU istarska: Nizozemcima smo pozvali taksi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što smo objavili članak o neugodnostima nizozemske obitelji kojima su nakon doživljene prometne nezgode policijski službenici oduzeli dokumente te ih ostavili na kiši, oglasili su se iz PU istarske poslavši nam reagiranje koje objavljujemo u cijelosti.

"U Glasu Istre u četvrtak je objavljen tekst s nadnaslovom "Traumatično ljetovanje: izlet na Plitvice završio prometnom nesrećom u Glavanima'' te naslovom ''Policija ostavila stradalu nizozemsku obitelj bez dokumenata na kiši'' novinarke Sandre Zrinić Terlević. Radi objektivnog informiranja javnosti dužni smo reagirati, s obzirom se u tekstu insinuira da su policijski službenici zaboravili na slogan sigurnost i povjerenje te da nisu postupili ljudski u navedenoj situaciji. Napominjemo da su policijski službenici nakon što su obavili očevid i dovršili postupanje prema predmetnom državljaninu Nizozemske, nazvali taksi službu i zatražili da se jedno vozilo za šest osoba odmah uputi u mjesto Glavane. Provjerom s taksi službom utvrđeno je da je vozilo broj 45 upućeno u Glavane, no osobe kojima je trebao prijevoz tamo više nisu zatečene.

Također napominjemo da je novinarki telefonskim putem naglašeno da se u dijelu postupanja policije prema nizozemskoj obitelji još uvijek provjeravaju sve informacije, iako se u tekstu navodi ''O napuštanju unesrećene obitelji usred Istre – ni slova!'."

 


   


Podijeli: Facebook Twiter